Керманичі Закарпаття відреагували на апокаліптичну погодну аномалію заявою (ВІДЕО)

Сьогодні вранці, 21 червня, на території області пройшли сильні зливи, що супроводжувалися градом та різкими поривами вітру. Внаслідок цього пошкоджено покрівлі більше ніж у 5 000 житлових будинках, частково зруйновано інфраструктуру, знищено гектари садів, виноградників та інших насаджень.

Загалом негативного впливу стихії зазнали Берегівський, Виноградівський, Іршавський, Мукачівський, Тячівський, Хустський та Ужгородський райони. За попередньою оцінкою найбільшої шкоди завдано мешканцям Виноградівського району.

Представники органів державної влади та місцевого самоврядування роблять все можливе для надання першочергової допомоги постраждалим від стихії людям, а також для встановлення реальної суми завданих нею збитків.

Після того, як на місцях буде зібрана вся необхідна інформація, відбудеться засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при обласній державній адміністрації. За результатами засідання комісії, якщо власних можливостей місцевих органів влади виявиться замало, керівництвом області буде прийматися рішення про використання коштів резервного фонду для ліквідації наслідків стихійного лиха.

Також, за необхідності, в разі недостатності резервного фонду для покриття всіх завданих стихією збитків, головою обласною ради буде скликано позачергову сесію з метою вирішення питання про перерозподіл коштів обласного бюджету та прийняття звернення до вищих органів державної влади для їх залучення до участі у вирішенні даної проблеми.

 

В. о. голови державної адміністрації

 

                               О. Петік

      В.п. голови обласної ради

 

Й.Борто  

град

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *