Ужгородці позбуваються нелегальної зброї

зброя Протягом травня по всій території нашої держави, в тому числі й в місті Ужгороді, проводився місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів та вибухівки. За цей період громадяни мали право здати зброю, яка незаконно зберігається або є несправною, і уникнути відповідальності за незаконне володіння та зберігання вогнепальної зброї.

«Загалом за період проведення місячника було здано 13 одиниць зброї, з них 9  газових пістолетів, 3 гладкоствольні мисливські рушниці та одна нарізна мисливська рушниця», – зауважує начальник Ужгородського МВ УМВС підполковник міліції Євген Калитич.

Водночас, нагадує старший інспектор дозвільної системи Ужгородського міськвідділу  майор міліції Іван Перебийнос, ст.263 Кримінального кодексу України за носіння, зберігання, придбання чи збут вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових речовин,  без передбаченого законом дозволу, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років. Разом з тим, особа звільняється від кримінальної відповідальності, якщо вона добровільно здала органам влади зброю та боєприпаси.

Працівники дозвільної системи звертаються до ужгородців—власників мисливської зброї, газових пістолетів, револьверів та спецзасобів з проханням: зверніть увагу на термін дії дозволів на носіння та зберігання зброї. Якщо він уже закінчується, терміново зайдіть до дозвільної системи, аби продовжити термін дії дозволу, за адресою: м.Ужгород, вул.Гагаріна, 10/а, каб. №8. Ви також можете зателефонувати для консультації до служби дозвільної системи міського відділу УМВС за номером: 44-52-87, або на мобільний 050-843-17-07.

 

Людмила ФЕЄР,

Ужгородський МВ УМВС

Залиште відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *