Зловживання посадовців під час ремонтів доріг в Ужгороді стануть об’єктом розслідування правоохоронними органами

Громадськими активістами було встановлено, що роботи по договорам, щодо реконструкції та ремонту доріг обласного центру, які укладені у 2017 р. між Дертаментом міського господарства Ужгородської міської ради та рядом товариств фактично не відповідають даним у прийнятих актах виконаних робіт

Раніше ЗМІ повідомляли про “вічний” ремонт вулиці Шумної, скандальний капремонт вул. Капушанської, халантне відношення підрядників щодо робіт на вулицях Грибоїдова та Богомоль ця, затянутий ремонт вул. Можайського, реконструкцію площі Петефі, тощо.

Встановлено, що переможця тендеру роботи по поточному ремонту вулиці Грибоєдова визначили 12 квітня 2018 року, що на день пізніше від зазначеного, посадовими особами Департаменту міського господарства, початку ремонту.

В ЗМІ журналісти повідомляли про візит на вулицю Грибоєдова де жодного разу не було помічено працівників підрядної організації ТОВ «КБК», які, згідно з актами виконаних робіт, отримують заробітню плату за щоденну роботу по об’єкту, яка фактично не відбувається.

На сьогодні розмітки на Грибоєдова так і немає, хоча в 2017 році міськрада виділила 40 320 грн ТОВ “Знаки УА” на роботи по нанесенню дорожньої розмітки. Роботи мали закінчитися 31 липня 2017 року. Про це також повідомляли ЗМІ, посилаючись на фотодокази в своїх матеріалах, відзняті під час візиту журналістів до згадуваної вулиці.

Варто додати, що міська рада, у відповіді на інформаційний запит з прохання вказати всіх підрядників, які виконували роботи по вулиці Грибоєдова, взагалі не вказала ТОВ «Знаки УА».

Також, встановлено, що службовці Департаменту міського господарства уклали договір зі згадуваним ТОВ «КБК» на капітальний ремонт вулиці Можайського в м. Ужгород.

Громадськими активістами було виявлено, що 7-го липня 2017 року між Департаментом міського господарства Ужгородської міської ради та згадуваним підрядником було підписано договір, ціна якого склала 10 млн. 250 тис. гривень. За умовами та строками виконання робіт, завершення капремонту мало відбутися 20 грудня 2017 року.

В ході аналізі інформації в соцмережі FB   та регіональних ЗМІ та здійснення професійної журналістської діяльності було встановлено, що виконавці підряду регулярно були відсутні на ремонтній локації, у зв’язку з чим, не вклалися в терміни зазначені у договорі.

Так, в грудні місяці, підрядником умисно було виконано робіт всього на 4 тисячі 365 грн, у зв’язку з чим, Ужгородська міська рада продовжила термін виконання робіт аж до 1-го травня 2018 року. Однак і в ці терміни, через халантність виконавця та неналежний контроль з боку Департаменту, підрядник не вклався, у зв’язку з чим було продовжено дію договору до 1-го листопада 2018 року.

Таким чином, є всі підстави вважати, що вищенаведене свідчить про можливе неналежне виконання службовими особами Департаменту міського господарства Ужгородської міської ради своїх службових обов’язків, адже через неналежний контроль за виконанням договірних зобов’язань підрядниками, прийняття робіт неналежної якості та їх оплату – спричинено істотну шкоду територіальній громаді міста Ужгорода, зокрема збитки місцевому бюджету.

Також, 13 вересня 2017 року, виконавчим комітетом Ужгородської міської ради було надано дозвіл ЖБК Кадрат на проведення робіт з порушення цілісності об’єктів благоустрою для облаштування зовнішніх водопровідних мереж та каналізаційної мережі по вул. Богомольця.

На виконання робіт з відновлення благоустрою ЖБК уклав договір з компанією БК Олтех. В ході моніторингу згадуваної ділянки, виявлено відсутність проведення ремонтних робіт, що спричинило до знищення проїзжої та пішоходної чатсини на вулиці Богомольця. Відсутність контролю з боку виконавця дозволу на проведення робіт завдало істотної шкоди жителям району.

Регіональними журналістами було встановлено, що для згадуваних капремонтів підрядник ТОВ «КБК» документально оформлювало закупівлю послуг з внутрішньоквартальних ремонтів, бітуму дорожнього, бруківки та інших будівельних матеріалів від ряду підприємств. Однак, в ході проведення журналістських розслідувань було виявлено, що фактів придбання вказаними підприємствами товарів/робіт/послуг щодо реконструкцій дорожніх покриттів, улаштування внутрішньоквартальних територій, будівельних матеріалів тощо, які у подальшому реалізовувалися на адресу ТОВ “КБК” не встановлено.

У зв’язку з цим громадські активісти звернулися до Державної фіскальної служби України, Служби безпеки України та Генеральної прокуратури з метою надати правову оціну діяльності посадовим особам міської ради Ужгорода та службових осіб підрядних організацій.

В разі виявлення порушень – розпочати досудове розслідування на предмет зловживання посадим становищем та розтрати бюджетних коштів з подальшим їх привласенням.

uzh-news.com.ua

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *