Закарпатців просять не смітити в лісах

Сміття в лісі – явище, яке негативно впливає на навколишне середовище і з настанням теплої погоди стає звичним явищем. Особливо в місцях масового відпочинку, куди виїжджають на пікніки.

Закарпатські лісівники закликають не смітити та наголошують, що у лісфонді розташовані камери відеонагляду, які фіксуватимуть недобросовісних відвідувачів лісу!

Адже, по-перше, сміття в лісі це просто неетично і некрасиво.

По-друге, в процесі розкладання хімічні елементи потрапляють в грунт і грунтові води, потім в джерела. Різні хімічні речовини вступають між собою в реакції і можуть непередбачуваним чином негативно вплинути на здоров’я флюдини.

По-третє, в пошуках їжі, на «туристичні» звалища виходять дикі тварини. Разом з їжею вони поглинають целофан і інші предмети, які не перетравлюються. І в результаті це призводить до загибелі мешканців лісу.

По-четверте, на битому склі в лісі можуть легко поранитися відпочиваючі діти, туристи, грибники і ті ж тварини. У велику спеку скло може перетворитися на подобу лупи і стати причиною лісової пожежі.

Утилізація сміття під час походу на природу може бути різною і залежить від декількох факторів. Але завжди вона повинна бути з мінімальними шкідливим впливом на природу.

Ви можете залишити залишки продуктів в одному місці, до прикладу, під кущем, щоб тварини могли поласувати недоїдками. Якщо у вас залишилась велика кількість відходів, то викопайте для них невелику ямку, покладіть їх туди і засипте їх землею або прикрийте листам. Те, що не можна спалити в багатті: гуму, залізні банки, поліетилен, скло, пластикові пляшки, заберіть з собою, не полінуйтеся довести все це до самого прилеглого контейнера.

Не треба залишати непотрібні для вас речі на природі, а також кидати куди попало недопалки від цигарок, інформує прес-служба Закарпатського ОУЛМГ.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *