Закарпатці мають можливість поскаржитись на вимагання хабарів словацькими митниками

Фінансова адміністрація Словацької Республіки розповсюдила коментар щодо поширення у мережі Фейсбук відео з словацьким миником, що вимагав в громадянина України 20 євро:

Щодо відео, опублікованого українським журналістом зі словацько-українського кордону, ми маємо чітку думку: корупція неприпустима. Ми знаємо про опубліковане відео. Ми визначили працівника і вже проводимо перевірку. Виявлення корупції у власних рядах не є легким, необхідні прямі докази, а ефективне співробітництво між фінансовою адміністрацією та поліцією є дуже важливим. Тому ми просимо, якщо у вас є інформація про корупційну поведінку співробітників фінансової адміністрації, не соромтеся звертатися до нас. Крім того, на основі щонайменше базової інформації (наприклад, дати, місця розташування), ми можемо дослідити підозри і взяти на себе відповідальність.

Варто зазначити, що у коментарях до допису користувачі нагадали, що зйомки на режимному об’єкті, яким є ПП, заборонені, тому цей відеодоказ не може бути використаний у суді.

 

Щось замотався і зовсім забув вам розовісти. У неділю, я їхав на своєму авто із Словаччини в Україну для розмитнення. І яким же було моє здивування коли словацький митник почав вимагати у мене хабара. Ну, як хабара – "на кавічку". Я чув, що люди у черзі після яких, я стояв між собою говорили про те, що митнику виявилось мало 10 євро і він вимагав хоч 20. Тому я вирішив знімати момент коли він підійде до мене на телефон. Словацький митник був дуже здивований, що я не в курсі про цю "традицію". Після, того як він відкрив мій паспорт нас із ним склався приблизно такий діалог: – А то-то?- Що то-то?- Традиція!- Яка традиція?- Та на кофе, нє?- А, нє… На кофе нє..- Чого ні?- А чого так? Ніяке «на кофе»- Нічого?- Та усе в порядку…- Но, то зараз побачимо! Йди до поліцая…Після того, як він не отримав завітні 20 Євро, то відклав мої документи у сторону і почав оформлювати папери людей, які стояли за мною в черзі і виявились менш принциповими. На відео видно момент, коли митник спілкується зі мною і просить гроші (на жаль не дуже якісно. Я не хотів аби він побачив зйомку на телефон), Також видно, як він ігнорує наші документи і відмовляється оформлювати авто, а ще видно розповідь людей, що стоять у черзі після нас і розповідають про те, як давали хабаря митнику. Із етичних причин – обличчя усіх людей на відео крім митника-хабарника приховано. Насолоджуйтесь.Задля справедливості – на нашому боці кордону від українських митників жодних натяків на хабар не отримував

Опубликовано Vitaliy Glagola Среда, 6 февраля 2019 г.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *