Закарпатських хабарників ловлять на гарячому

хабарЧ. 3 ст. 368 КК України – прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Прокуратура Закарпатської області завершила досудове розслідування та направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом одержання посадовцем Мукачівської об’єднаної ДПІ ГУ Міндоходів у Закарпатській області від директора одного з товариств хабар у розмірі 15 тис. грн. На початку червня 2014 року в м. Мукачеві було затримано посадовця Мукачівської об’єднаної ДПІ ГУ Міндоходів у Закарпатській області. Встановлено, що він одержав від директора одного з товариств неправомірну вигоду у розмірі 15 000 грн за непроведення в повному обсязі перевірки та невідображення у акті всіх допущених порушень вимог податкового законодавства.

Це один випадок порушення кримінальної справи по факту хабарництва на Закарпатті. Останній за чотири місяці! Насправді ж держструктури від університетів і закінчуючи органами місцевого самоврядування настільки просякнуті корупцією, що це стало повсякденністю. В даній ситуації варіанту «відмазатись» не буде, бо за неї взялась громада. Детальніше нижче.

Проте, Революція Гідності пройшла не дарма, а Небесна Сотня загинула за чисту державу та справедливе майбутнє дітей України. І це почали розуміти підприємці, що так чекають на зміни фіскальної політики, але , перш за все, чекають на «безвідкатну» роботу. Цей випадок , будемо надіятись, стане показовим для держслужбовців податкової інспекції.  Підприємець з Іршавщини (назвемо його І.) вже декілька років утримується від дачі хабара місцевим інспекторам ДПІ. Проте, нещодавно отримавши річне відшкодування ПДВ за минулий рік у розмірі 209 тисяч гривень, привернув увагу керівника податкової району Мухи Світлани Йосипівни, що вимагала від підприємця хабар у розмірі 21 тисячу гривень, тобто, 10% відкату від отриманої суми. Механізм передачі мав відбутись через працівника ДПІ Чепака Руслана, який в свою чергу теж долучав до схеми «третіх» осіб. Така схема передачі як сніговим клубком потягнула збільшення хабаря майже в два рази. Пан І. за своїм принципом відмовився від такої авантюри та вислухавши наслідки від своєї відмови звернувся у, так званий, відділ «К» Служби Безпеки України з проханням затримати хабарників. Проте, народна недовіра до держслужб нікуди не зникала і для остаточного доведення справи до кінця звернувся за підтримкою до помічників нардепа-свободівця. Адже саме Олег Тягнибок зареєстрував законопроект про люстрацію. Свободівці гарантують захищати підприємців від схожих ситуацій. Від прес-служби обласного осередку партії надійшов заклик долучитись до боротьби з корупцією всіх громадських та правозахисних організацій та закарпатців. Всеукраїнське об’єднання  використовуючи наявний ресурс всіляко бореться з корупцією в краї. Як результат троє фігурантів справи вже під слідством. Їх взяли на гарячому 8 жовтня 2014 року

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *