Закарпатські угорці в центрі уваги спільноти обʼєднаної імʼям лідера антикомуністичного повстання 1956 року Імре Надя

В меморіальному музеї лідера антикомуністичного повстання угорського народу 1956 року, Премʼєр-міністра Угорщини Імре Надя відбулася зустріч голови Закарпатської обласної організації «УВО СПАС -23», полковника Миколи Журавльова з Каталіною Яноші, онукою Імре Надя.
Пані Каталіна в час російсько-української війни війни опікується Цивільним блоком угорського формування імені Імре Надя, який надає гуманітарну допомогу українцям з населених пунктів, які постраждали від російської окупації та представникам ЗСУ.
В ході розмови , у якій взяв участь представник благодійної організації «Oltalom» ( «Захист») пастор Міклош Івані та представники громадянського суспільства, були накреслені шляхи подальшої співпраці між угорськими волонтерами та членами угорського формування, що захищає Україну, Угорщину та Європу від рашистських загарбників.
Пані Каталіна Яноші також провела екскурсію музеєм імені Імре Надя,і продемонструвала світлини боротьби Угорського народу проти окупаційної радянської влади. Спалену російську техніку на вулицях Будапешта під час подій 1956 року. Розповіла як відбувалось управління силами та засобами угорських революційних військ та координацію і інформування населення .
Пані Каталіна включила запис останніх слів Імре Надя на злочинному суді, який засудив його до смертної кари. Імре Надь твердо стояв на своїй позиції захисту уггорського суверенітету від зазіхань комуністичної системи, розуміючи що його ведуть на страту. В останній промові він заявив: «Мою боротьбу продовжать майбутні покоління!».
На сьогодніднійшній день дуже важливим є те, що український народ відчуває дружню підтримку від простих угорців у час боротьби за свободу і незалежність України від імперських замашок московії.
Українські угорці зі зброєю в руках відстоюють загальнолюдські цінності, воюють за те, щоб людство не зазнало жахіть тоталітарного режиму росії.

Залиште відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *