Закарпатські депутати проситимуть Верховну Раду заборонити поліетиленові пакети

Депутати облради у ході підготовки до своєї 12 сесії розглянуть проект рішення «Про Звернення Закарпатської обласної ради щодо вирішення на законодавчому рівні питання заборони продажу поліетиленових пакетів».

«Вивчаючи міжнародний досвід, можна зауважити, що в багатьох країнах спостерігається запровадження законодавчого обмеження виробництва та використання поліетиленових пакетів і упаковки, застосування посилених фіскальних механізмів (зборів та податків, які стягуються з операцій із продажу поліетиленових пакетів), що у цілому сприяє поступовому заміщенню таких пакувальних матеріалів на екологічно безпечні.

Отже, проблема, яка викладена у зверненні, є актуальною для держави і потребує відповідного врегулювання.

Звернення про заборону використання поліетиленових пакетів до Верховної Ради України вже подали Київська, Чернігівська та Луцька міські ради. Сподіваємось, що зазначену ініціативу підтримає низка інших областей, оскільки проблема є спільною для всіх регіонів України.

Враховуючи викладене вище, Закарпатська обласна рада звертається з проханням забезпечити якнайшвидше прийняття закону, предметом регулювання якого стануть правовідносини у сфері виробництва, використання та утилізації поліетиленових пакетів», – наголошується в документі, – повідомляє прес-служба Закарпатської облради.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *