Закарпатська “Свобода” вимагає від спецслужб перевірити діяльність Партії угорців України

знакАктивісти Ужгородської міської організації Всеукраїнського об’єднання  «Свобода» на в’їзді до населеного пункту Розівка в напрямку з села Минай в Ужгородському районі зафіксували дорожній знак із написом угорською «Ketergeny». Цей знак порушує норми чинних Державних стандартів України, оскільки назва населеного пункту не відповідає дійсній та написана недержавною мовою. На цьому наголосив керівник Ужгородської «Свободи» Томаш Лелекач.

Із достовірного джерела стало відомо, що ці дорожні знаки встановлюють за сприяння однієї з угорських партій – “КМКС” (у перекладі Товариство угорської культури “Закарпаття”») – не лише у Розівці, але й в інших селах Ужгородського району за погодженням Ужгородської РДА.

Свободівці наголошують: ініціятори встановлення знаків чужоземною мовою не мають жодних законних підстав перейменовувати населені пункти Закарпаття. У ситуації, коли Україна перебуває в стані війни зі східним агресором, угорські шовіністи в підступний спосіб завдають українцям удар у спину. «Цю діяльність слід розцінювати як диверсійну та направлену проти української державности. На сході країни все починалось також із маленьких «мирних ініціатив» громадських та політичних діячів. Тому ужгородська «Свобода» вимагає від українських спецслужб встановити ініціаторів цих антиукраїнських заходів та дати їм правову оцінку», – прокоментував ситуацію свободівець Томаш Лелекач.

Свободівці скерували відповідний лист-скаргу на ім’я голови Ужгородської РДА, начальника ДАІ Ужгородського РВ УМВС та прокурора Закарпатської области. Ужгородська «Свобода» вимагає покарати організаторів встановлення дорожніх знаків угорською мовою і також вважає за необхідне перевірити діяльність окремих діячів партії «КМКС» та пов’язаних із ними осіб.

Прес-служба Ужгородської міської організації ВО «Свобода»

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *