Categories Новини

Вже 422 жителям Ужгородщини компенсували частину сплачених коштів за навчання

студентиСаме стільки громадян Ужгородського району та міста Чоп, які скористалися правом на податкову знижку, з початку 2013 року отримали близько 354 тисяч гривень.
Нагадаємо, що до податкової знижки включаються витрати, фактично здійснені платником податку протягом звітного податкового року. До таких витрат належать: сума коштів, сплачених на користь закладів освіти, частина суми процентів, сплачених за користування іпотечним житловим кредитом, сума коштів, сплачених у зв’язку із переобладнанням транспортного засобу, а також інші витрати, визначені пунктом 3 статті 166 Податкового кодексу України.
Для того, аби частково компенсувати витрати, платнику податків необхідно подати річну декларацію, в якій зазначаються підстави для нарахування податкової знижки, вказуються витрати, здійснені протягом звітного податкового періоду і підтверджені платіжними та розрахунковими документами, зокрема квитанціями, фіскальними або товарними чеками тощо. Документи на отримання податкової знижки подаються до 31 грудня наступного за звітним податкового року. Тобто, платники податків мають можливість до 31 грудня поточного року певною мірою відшкодувати свої витрати, здійснені у 2012 році.
Варто зауважити, що податкова знижка може застосовуватися виключно до доходу, отриманого платником податку протягом звітного податкового року у вигляді заробітної плати. Інші суми доходів, одержані платником податку в розрахунок для визначення суми податку, що підлягає поверненню у зв’язку з використанням права на податкову знижку, не приймаються.
Перелік витрат, що включаються до податкової знижки, а також порядок нарахування податкової знижки визначені ст. 166 ПКУ.
За матеріалами Ужгородської ОДПІ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *