Владна катастрофа в громаді, яка є становим хребтом безпекового фактору Закарпаття

Владна катастрофа в громаді, яка є становим хребтом безпекового фактору Закарпаття.

В грудні 2023 року я писав про необхідність введення у Оноківській ОТГ сільської військової адміністрації, яка підпорядковуватиметься напряму начальнику  ОВА і не залежатиме від примх депутатів.

Мене не хочуть чути.

Те, що голова сільради Марія Коваль перебуває під тиском кримінальних проваджень і  відсторонена від посади не змінило ситуацію.

Корупційний спрут пронизав всі ланки життя громади і чинить шалений опір, діючи за принципом «чим, гірше, тим краще».

Дерибан землі продовжується, набравши потворних форм з підробки документації 90-х років.

Ці чортиці і чорти вже нічого не бояться.

Хитка більшість контрольована з площі Народної в Ужгороді сформована з депутатів-флюгерів, не дає можливості ефективно керувати громадою.

Решта депутатів саботують діяльність ради.

Секретар Оноківської сільради Євген Лейба, він же в.о. голови, як не прикро констатувати, не спроможний в таких умовах ефективно керувати процесом.  Його опоненти відверто глузують, що засідання комісій проводяться в ресторанах, проєкти рішень не оприлюднюються, копії не роздруковуються,  в останню хвилину  змінюється порядок денний.

В результаті відсутності необхідної кількості голосів, Євген Лейба змушений був голосувати за надання йому повноважень всупереч вимог закону про корупцію, не повідомивши при цьому  про конфлікт інтересів (відповідно до ст.28 ЗУ «Про запобігання корупції») та вчинив дії в умовах реального конфлікту інтересів.

Нардеп Михайло Лаба який проживає на території ОТГ (с.Невицьке) також неспроможний вплинути на ситуацію, адже за ним тягнеться шлейф сумнівних оборудок на посаді голови Невицької сільради.

Оноківська ОТГ має стратегічне значення для зміцнення обороноздатності країни, за рахунок концентрації обʼєктів оборони. В перспективі є можливість здійснити ряд заходів для розвитку безпекового потенціалу.

Я не можу публічно розповідати про все, але переконаний, що управління в громаді має перейти у «ручний»  режим воєнного стану.

Не треба боятися вереску, який піднімуть соцмережі та ЗМІ, про узурпацію влади в «закарпатському котлі», треба діяти в інтересах України і зміцнення її обороноздатності.

Телеграм Павло Федака – https://t.me/P_Fedaka/630

/

Залиште відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *