Військовослужбовець із Дніпра поділився враженнями екстремального сходження на Говерлу (відео)

Українські військовослужбовці та представники НАТО піднялися разом на Говерлу. Союзницький міжнародний зимовий похід із назвою «Загартовані війною» провели вперше. Усього у заході взяли участь 32 воїни з різних підрозділів. Серед них зв’язківець повітряного командування «Схід», головний сержант військової частини у Дніпрі Антон Кондратюк.

Антон Кондратюк із Бердичева. У 2014 році пішов добровольцем у Збройні Сили, відтоді служив у різних підрозділах. У Дніпрі у військовій частині повітряного командування «Схід» служить другий рік. Багато уваги приділяє фізичній підготовці. Каже: коли командувач запропонував взяти участь у міжнародному зимовому поході, радо погодився.

У поході взяли участь українські військовослужбовці з усієї країни, а також їхні колеги з НАТО – представники США, Литви і Канади. 15 лютого вони вирушили з міста Рахів і здійснили підйом на Говерлу.

Антон підійматися вперше, каже, снігу було по пояс. Учасників походу супроводжували рятувальники. Антон вважає, мета походу – згуртувати команду та перевірити власну фізичну й психологічну витримку.

«Коли залишається 700 метрів, і тебе здуває вітром при температурі -24 градуси, коли у тебе шарф примерзає до обличчя і ти його не можеш зняти, бо отримаєш за 10 хвилин обмороження, – тут є також моральна складова цього підйому. Ми одне одного підтримували, давали ту руку, на ділянках, де було важко піднятися», – сказав боєць.

Антон Кондратюк розповідає: піднятися змогли не всі учасники групи, але більшість виконали завдання. На вершині розгорнули прапори, заспівали гімн України, провели молебень за загиблими воїнами й за тими, які продовжують боронити державу.

«Емоції надзвичайні. Я всім би бажав, бо активний спорт, відпочинок, правильний, здоровий спосіб життя, відкриває людину по-новому», – зазначив учасник походу.

За його словами, схожий похід планують й наступного року. Каже: він обов’язково долучиться.

“Суспільне”

/

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *