В Ужгороді пройде Міжнародний гастрономічний і колядницький фестиваль «Василя»

У середу, 9 січня, на площі Народній відкриє свої локації II-й Міжнародний гастрономічний і колядницький фестиваль «Василя».

На шестиденне ярмаркове дійство приїдуть понад 120 виробників вина, меду, сиру, фермерських продуктів із різних областей України, а також закордоння) зокрема, Румунії, Польщі, Македонії, Німеччини та Чехії).
Свято, приурочене до дня Святого Василя Великого, супроводжуватимуть яскраві та колоритні виступи колядницьких гуртів і вертепів, а талановиті митці-Василі вже вдруге презентують в атріумі Закарпатської
ОДА виставку творів образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва (відкриття 11 січня об 11:00).
Офіційний старт фестивалю дадуть у п’ятницю, 11 січня, о 13:00. В цей день на гостей свята чекають концертна програма від Заслуженого академічного Закарпатського народного хору, а також виступи дитячих колективів освітніх закладів міста Ужгорода і ансамблю «Закарпатські візерунки» Обласної філармонії.
Фестивальні дні будуть насичені не лише різноманітною гастрономією у ярмарковому містечку, але й колоритною програмою, сповненою духом Різдва. Так, 12 січня «Коляда у старому селі» завітає до Закарпатського музею народної архітектури та побуту, куди рушить святкова хода з площі Народної. Водночас на фестивальній сцені тішитимуть глядачів колядницькі колективи районів області. Колядування, дитячі ігри та забави триватимуть й у наступні дні аж до 14 січня включно.
Тож запрошуємо закарпатців та гостей області на свято!

До уваги водіїв!
У зв’язку з проведенням фестивалю, починаючи з вівторка, 8 січня, паркування автотранспорту по периметру площі Народної (включно з локацією біля медичного факультету УжНУ) буде обмежене.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *