В Ужгороді презентували книгу Андрія Дурунди “Свіча”

По-домашньому затишними видалися зустріч і перше публічне обговорення нововиданої книги Андрія Дурунди “СВІЧА”
Захід пройшов у приміщенні Ужгородської міської організації ветеранів України.
Привітати автора прийшли письменники-спілчани, колеги-журналісти, керівники місцевих ветеранських організацій, крайової “Просвіти” та друзі, серед яких навіть заокеанські. Окрім теплих слів та побажань Андрій Дурунда отримав цікаві подарунки – новинки видань від колег по перу!
Про це повідомила письменниця Наталія Дурунда.
Відома поетеса Олена Пекар поділилася своїми враженнями з приводу нової книги Андрія Дурунди:
“Учора дочитала нову книжку Андрія Дурунди” Свіча”, яку він презентував минулого тижня за круглим столом у приміщенні міської громадської організації ветеранів праці, головою якої він є.
Це книга оповідань та новел, видана у ТДВ ” ПАТЕНТ” , 2024 р. Назва книги символічна-, “СВІЧА” ,- бо у всіх героїв свіча уже догоріла. Чотири десятки творів, розміщених у певному алфавітному порядку відповідно до назви.
Символічна не тільки назва, символічно – сакральним є число 40. Тут рівно сорок оповідань. Про символіку цієї цифри ми довідуємося , пізнавши смислове та змістове навантаження книжки.
Передмову до книжки написав Іван Зимомря , доктор філологічних наук, професор , член Академії Вищої школи України, член Національної спілки письменників України, який зазначає :”Андрій Дурунда не оминає проблему смерті,…саме ця тема є стрижневою…, яка увібрала в себе 40 вибраних творів малої епічної форми”.
Книжка “Свіча” , поза всяким сумнівом , належить до мистецьких досягнень автора, тому рекомендую всім шанувальникам малої прози прочитати її.
За словами одного із героїв твору , кожний п’є свою чашу життя, але ніхто не знає ,що кому налив Бог і доки горить свіча його життя”.

Залиште відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *