В Ужгороді представлять нові дитячі книжки

У понеділок, 17 грудня, о 17:00 літературний клуб «Читаємо разом» запрошує до Закарпатської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Ф. Потушняка на розмову про дитячі зимові книжки. Напередодні Дня святого Миколая письменник Олександр Гаврош розповість про нові різдвяні твори, а художниця Олена Бугренкова – про мистецтво творення ілюстрацій для дітей.

Олександр Гаврош – дитячий письменник, відомий насамперед книжками про Івана Силу та розбійника Пинтю. Днями у письменника в Харкові та Києві вийшли дві повісті, присвячені зимовим святам – «Музей пригод», дія якого відбувається в ніч на святого Миколая в Києво-Печерській лаврі, та «Різдвяна історія ослика Хвостика», що розповідає вже про Закарпаття.

Олена Бугренкова — ілюстратор та дизайнер з Ужгорода, яка проілюструвала більше десятка книжок провідних видавництв України – «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА», «Фонтан казок», «Віват», «Артбукс», також співпрацює із дитячими журналами. А нещодавно вийшли й перші книги, написані й проілюстровані ужгородкою – «Мій перший віммельбух: пори року» та «Як потрапити на Місяць?». Окрім того, пані Олена створює авторські іграшки ручної роботи.

Поринути в дружню атмосферу літературного клубу й поспілкуватись із гостями напередодні довгих зимових свят можна 17 грудня о 17:00. Вхід вільний.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *