В період Пасхальних та травневих свят прикордонники забезпечать закарпатцям комфортний перетин кордону

кордонВ межах компетенції Держприкордонслужба вжила всіх вичерпних заходів аби забезпечити комфортний перетин кордону жителями прикордонних регіонів під час Пасхальних та травневих свят. Дане питання також детально опрацьоване з іншими зацікавленими органами виконавчої влади та місцевого самоврядування. Крім того, для напрацювання узгоджених пропозицій, здійснювався моніторинг ситуації по регіонах та проведено низку організаційних заходів на місцевому і обласному рівнях.

При опрацюванні пропозицій враховувалися ініціативи народних депутатів, обласних і народних адміністрацій, органів місцевого самоврядування та особливо звернення громадян, які проживають в прикордонних населених пунктах. Відмітимо, що найбільш широко дане питання стосується ділянки кордону з Росією. В даний час для пропуску жителів прикордоння в період з 1 по 3 та 7 по 10 травня визначені місця спрощеного пропуску громадян, які в тому числі діятимуть на окремих напрямках поза пунктами пропуску чи в тимчасово не функціонуючих пунктах пропуску. В окремих визначених місцях оформлення даної категорії громадян здійснюватиметься у світлий час доби, а в міжнародних та міждержавних пунктах пропуску, в період їх роботи.

Крім того, до здійснення пропускних операцій за необхідності будуть залучатися представники СБУ, Національної поліції, фіскальної служби та органів місцевої влади, а також громадських організацій та духовенства.

В той же час, прикордонним відомством у взаємодії з іншими правоохоронними органами значно посилено заходи безпеки на державному кордоні з метою недопущення проникнення під виглядом мирних громадян терористів та провокаторів, а також провозу зброї, засобів терору та інших заборонених предметів через державний кордон. Порядок реалізації цього завдання був обговорений на нарадах з керівниками обласних, районних рад, місцевого самоврядування та правоохоронних органів.

На період підвищених ризиків у пунктах пропуску прикордонники використовуватимуть переносні пристрої для проведення  ретельної перевірки документів осіб за наявними в Держприкордонслужбі базами даних та забезпечуватимуть цілодобове чергування ситуативних груп для реагування у випадку зміни обстановки, а також з метою локалізації конфліктних (нестандартних) ситуацій у пунктах пропуску та на державному кордоні.

Детальну інформацію про окремо визначені місця, де буде здійснюватися пропуск, громадяни можуть дізнатися безпосередньо у органах місцевої влади тих населених пунктів, які знаходяться поблизу державного кордону, або прикордонних загонах на даній ділянці.

 

Залиште відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *