В Берегові перед міськрадою голодує дідусь (фото)

Понеділок, 17 червня. Місто Берегово. Одні святкують Трійцю, другі відпочивають, а 76-річний мешканець вул. Вузька Іван Продан (3 квітня 1943 р.н.) голодує. Зважено пішов на такий крок.

Протестує, аби привернути увагу до проблеми із землею (15 соток), яку від нього насильно відбирають. Називає прізвища й імена: мер З. Бабяк, мільйонер Й. Вайс, судді в Берегові й Ужгороді (І. Ільтьо, Б. Куштан й інші). 76-літній берегівчанин обрав законний метод захищати свої права під дверима міськради, він не галасує, не порушує тишу, громадський порядок, тож є сумніви, що демократичний міський голова Золтан Бабяк дасть команду зробити “зачистку”. Тобто звідти його “передислокувати”. Та навіть якщо депутат міської ради В. Антіпов у цьому переконаний, то навряд чи полковник поліції Є. Калитич піде на такий авантюрний крок.

На місці події о 14 год. я спілкувався з правоохоронцями, які заперечили таку силову дію. Навпаки, вони готові дідусеві сприяти та допомагати. Будемо бачити, як будуть розгортатися події. Добре вже те, що В. Антіпов відвідав голодуючого. Могли б й інші народні обранці Берегова підійти — дідусь не кусається, мило спілкується з перехожими. А на завтра чекає журналістів із телеканалів.

Дійсно, беззаконню, якщо воно є, треба покласти край. Думаю, що після цієї акції зрушать з місця справи у засновників спорудження аквапарку, найперше у американця Й. Вайса. Голодуючий щиро розказав, які гроші за ділянку приносив йому інвестор — 1000 дол. США за одну сотку. Але пан Продан на це не спокусився — він має дітей, тож нехай вони нею й розпоряджаються. Отже, розв’язка питання може наступити завтра. Не думаю, що хтось у незаконний спосіб змусить цього чоловіка відмовитися від свого задуму. І взагалі, чому земляк зважився на такий непопулярний, але необхідний крок? Відповідь за тими особами, хто записаний на аркуші паперу — мери, судді, інвестори і т.ж.

Михайло Папіш

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *