В 76,6% розглянутих у суді справ, позиція закарпатського органу ДФС підтвердилась

судПротягом першого півріччя 2016 року територіальні органи Головного управління ДФС у Закарпатській області подали до судів різних інстанцій 323 позови. Відтак із 141 наразі розглянутого позову на користь ГУ ДФС Закарпаття суди задовільнили 108.

Юристи ГУ ДФС довели в судах правомірність стягнення та донарахування на користь держави позовних вимог на загальну суму 7 млн 370 тис. грн. До бюджету вже перераховано 9 млн 188 тис. грн – з урахуванням справ минулих років. На користь суб’єктів господарювання судами вирішено 33 справи на суму 16 тис. грн.

В провадженні судів різних інстанцій за позовами територіальних органів ГУ ДФС області чи платників податків, з урахуванням справ, що перейшли з попередніх років, знаходяться 2008 справ з сумою позовних вимог більше 16 млрд грн.

У відомстві зауважують, що в основному платники оскаржують повідомлення-рішення органу ДФС. Також в судах знаходились позови, що стосуються припинення господарської діяльності, визнання боржників банкрутами та погашення податкової заборгованості.

Наразі важливим напрямком діяльності органу ДФС є правове забезпечення діяльності фіскальних органів, розширення діапазону діяльності фахівців юридичного управління та участь юристів у всіх напрямках здійснення процесу адміністрування податків та зборів до бюджету України.

ДФС у Закарпатській області

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *