Ужгородців запрошують долучитися до Маршу вишиванок

20 травня з нагоди Всесвітнього Дня вишиванки в Ужгороді пройде «Марш вишиванок».

Культурно-мистецька акція відбудеться в рамках марафону «Не забуваючи минуле, погляд у майбутнє» з нагоди 30-и річчя Незалежності України.

Початок акції: о 16.30 біля Закарпатського музею народної архітектури та побуту (вул. Капітульна, 33а). Колона рухатиметься до площі А. Бачинського. Біля скверу ім. Марії Терезії у виконанні Заслуженого академічного Закарпатського народного хору звучатиме псалом «Благослови, душе моя, Господа». На вулиці А. Волошина біля Ужгородського музичного фахового коледжу імені Д. Є. Задора учасників маршу привітає духовий оркестр коледжу. Після виступу учасники акції вирушить до площі Театральної.

О 17.00 на площі Театральній розпочнеться арт-моб «Парад вишиванок», в якому візьмуть участь солісти та колективи КЗВО «Ужгородський інститут культури і мистецтв» ЗОР, Закарпатського академічного обласного театру ляльок, Закарпатського музею народної архітектури та побуту, Заслуженого академічного Закарпатського народного хору.

Усіх, хто бажає висловити свою національну та громадянську позицію, зберегти та популяризувати споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу, запрошують долучитися до акції.

Захід відбудеться з дотриманням карантинних вимог.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *