Ужгород доказав свою українськість (ФОТО)

В Ужгороді на парад у вишиваних сорочках із різними візерунками, квітами та національними орнаментами вийшли сотні людей, заполонивши всю площу Театральну.

Марія Нефедова на параді разом із усією родиною. Спеціально до свята жінка одягла сукню з вишивкою, яку свого часу зробила бабуся. Костюму вже 90 років, каже ужгородка. Пані Марія вважає: «національні традиції українські, культуру треба обов’язково берегти, передавати з покоління в покоління. Цьому костюму 90 років. Пошитий ще моєю бабусею із Закарпаття Тячівського району. Погляньте, які в нас красиві жінки і дівчата, а ще коли вони квітами уквітчані, вони ще й щасливішими будуть виглядати».

У вишиванках та цілих строях були як дорослі, так і діти.

Прапор розмірами 100 метрів на 1,5 метра розгорнули на центральній площі Ужгорода в рамках відзначення Дня Незалежності та Параду вишиванок.

Учора, 23 серпня, цей прапор майорів на вулицях Перечина, сьогодні – в Ужгороді.

До заходу в Ужгороді долучилися сотні містян та гостей міста. Вони тримали величезне полотнище в руках та пронесли центром міста до пам’ятника Тарасу Шевченку, де провели віче.

Полотнище, яке сьогодні в День відзначення народження України пронесли Ужгородом, має свою історію. Свого часу його зробили за кошти українців у пам’ять про 70 роковини сталінських репресій. Нині – цей стяг символ держави та її самобутності.

7dniv.info

прапор парад2 парад3 парад4 парад5 парад прапор2 прапор3

 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *