Categories Новини

Українські війська можуть рушити на Київ (ВІДЕО)

військовіНа правах анонімності один з бійців Національної гвардії, який зараз бере участь в антитерористичній операції на сході України, розповів журналісту Радіо Свобода чому, на його думку, затягується конфлікт і досі немає відчутних результатів.

«У нас складається враження, що ми нікому не потрібні. Кращий цвіт нації, який зі зброєю в руках може сміливо відстоювати інтереси країни, просто кидається, щоб їх тут знищили. Щоб в країні сміливих людей, які готові вголос заявити про правду і неправду тих же ж наших керівників, щоб їх не було. Пане Порошенко зупиніть це бо ми рушимо на Київ», – заявив гвардієць.

За його словами, конфлікт на сході затягують навмисно, здаючи вже захоплені позиції. Також гвардієць вважає, що бойові операції організовують непрофесійно.

«Людей кидають на позиції ворога без артпідготовки. Тобто, спочатку кидають людей, вони гинуть, отримують тяжкі поранення, а вже потім проводять якусь артпідготовку. Є така думка, що людей не тільки не бережуть від негативних наслідків, а навпаки на них штовхають», – каже гвардієць.

Також боєць розповів, що блокпост, де він служить, керівництво майже не забезпечує продуктами і водою. Допомагають волонтери, які беруть на себе харчування солдатів. Така ж ситуація з екіпіруванням.

За словами учасника АТО, навіть форму, в якій він служить, довелось купувати самому.

Радіо Свобода звернеться до адміністрації президента з проханням відповісти на цю заяву.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *