У автівці мешканки Мукачівщини митники виявили приховані сигарети

Для виїзду за кордон 26-річна жителька Мукачівщини обрала сьогодні 3-тю годину ночі. На митному посту «Тиса» Закарпатської митниці водійка «припаркувала» свій легковик «RENAULT MEGANE» у спрощеній смузі митного контролю – «зелений коридор».

На уточнююче питання інспекторів про наявність в авто будь-яких товарів, що підлягають декларуванню, заперечила, додавши, що нічого прихованого від митного контролю не переміщує.

Митникам спільно з прикордонниками залишилося перевірити, на скільки правдиві свідчення нашої співвітчизниці, провівши поглиблений огляд транспортного засобу. Застосувавши технічні засоби митного контролю: оглядове дзеркало, ліхтарик, викрутку та набору інструментів, інспектори-пошуківці натрапили на цікавий «тютюновий сховок», в якому виявлено 240 пачок сигарет.

Майже пів ящика сигарет було приховано у спеціально виготовлених кустарним способом нішах за передніми крилами автівки. Доступ до сигарет став можливим після демонтажу бокових дзеркал, а також пластин трикутної форми, що закривали собою вхід до вказаних ніш.

Приховані заздалегідь сигарети жіночка не визнала своєю власністю. Пояснила, що в такому стані придбала машину і, виїжджаючи за кордон, про тютюновий сховок не відала.

Відтак, відносно закарпатки складено протокол про порушення митного законодавства за ч.1 статті 483 Митного кодексу України. Вартість вилучених 24 блоків сигарет без акцизних марок України визначить спеціаліст-експерт. А от автомобіль марки «RENAULT MEGANE» (2004 р.в.), що використовувався для переміщення прихованих від митного контролю товарів у спеціально виготовлених тайниках, оцінений у майже 95 тис грн, вилучено до рішення суду, повідомили у пресслужбі Закарпатської митниці Держмитслужби.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *