Центром Ужгорода пройшла урочиста хода із 100-метровим стягом України

Сьогодні, 23 серпня, в Ужгороді почалися урочистості з нагоди Дня Державного прапора України та 28-ї річниці Незалежності.

Епіцентром святкових заходів стала площа Народна, де з самого ранку біля флагштока почали нести почесну варту нацгвардійці. Тут же парадним шикуванням зустрічали Державний прапор України представники різних військових, правоохоронних відомств та рятувальники. Присутніми на піднятті прапора були також керівники області та міста, дипломати, представники культури і науки, духівництво, мешканці та гості обласного центру. Варто зауважити, що церемонію урочистого підняття прапора зіпсував прикрий випадок – щойно жовто-блакитний стяг дістався верхівки флагштоку, він стрімко зірвався донизу. Вочевидь, щось зламалося у механізмі. Повторно прапор підймати не стали.

Ужгород поряд зі звичними заходами до державних свят має і свою особливу традицію – розгортання 100-метрового Державного прапора, який до цьогорічних свят оновили. Гігантське знамено у супроводі ансамблю барабанщиць Ужгородського коледжу культури і мистецтв пронесли набережною Незалежності до площі Театральної. Там присутнім зачитали знакову інформацію про Державний прапор України.

У ході урочистостей відбулося і покладання квітів до пам’ятників Тарасу Шевченку та президенту Карпатської України Августину Волошину. Після ходи заходи продовжилися святковим концертом в обласній філармонії. Завтра ж Закарпаття першим почне святкувати день народження незалежної держави, зустрівши схід сонця 24 серпня «Молитвою за Україну».

На зустріч світанку Дня Незалежності запрошує Заслужений академічний Закарпатський народний хор. Цього року місцем проведення зворушливого заходу обрали площу ім. А. Бачинського (навпроти Хрестовоздвиженського греко-католицького кафедрального собору). Початок о 6.00.

А о 9.30 розпочнеться загальнонаціональна хвилина мовчання. На знак того, що Україна та українці шанують своїх героїв, у храмах пролунають 100 ударів дзвона у пам’ять про Героїв Небесної сотні.

Долучаймося до святкування головного свята країни – Дня народження нашої незалежності!

Інф. та фото 0312.ua

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *