Словацький премʼєр у понеділок відвідає Закарпаття

Роберт Фіцо везе добрі новини до Ужгорода.
У відділі преси та інформації Уряду Словацької Республіки повідомляють, що 7 жовтня поблизу Ужгорода (в готельному комплексі «Верховина Резорт») відбудеться друге спільне засідання урядів Словаччини та України.
Очільники урядів Денис Шмигаль та Роберт Фіцо обговорять співпрацю в сфері енергетичної безпеки та інфраструктурних проектах.
Йдеться також про підтримку мирного плану президента України Володимира Зеленського, підтримки членства України в Європейському Союзі, співпрацю у сфері оборонного комплексу, розмінування українських територій, гуманітарну підтримку та відновлення України.
Візит проходитиме на фоні відкриття в пʼятницю Міністром оборони Словаччини Робертом Калиняком лінії з виробництва 155 міліметрових снарядів у прикордонному місті Снина.
За повідомленням Роберта Калиняка дальність польоту снарядів складає 40 км.
До 2026 року потужність виробництва очікується на рівні 360 тисяч снарядів в рік.
Погодьтеся, що дату відкриття оборонного підприємства вибрали не випадково.
Хоча пан Роберт каже, що лише 20 відсотків боєприпасів зі Снини йтиме безпосередньо в Україну, решта в країни НАТО та ЄС, але міністр оборони Словаччини зізнався, що згодом вони можуть відвезти снаряди, куди вважають за потрібне.
Такі «подарунки» є надзвичайно цінними для України у часи протистояння з ворогом. Особливо коли читаємо про мутні схеми постачання артснарядів з Індії у виконанні керівника «Спецтехноекспорту» депутата Закарпатської облради Олексія Петрова,  Логістика буде чітка і зрозуміла і на ній не накручуватиметься ще одна вартість виготовленої продукції.
Що очікує Словацька сторона від України?
Зрозуміло, що безперешкодні поставки енергоносіїв – «азербайджанського» газу та «угорської» нафти для «Slovnaft».
На фоні скорочення видатків на суму 2.7 мільярда євро для оптимізації словацького бюджету, для уряду Роберта Фіцо архіважливо зберегти поставки дешевих енергоносіїв, які дають сотні мільйонів євро до державної скарбнички.
Відділі преси та інформації Уряду Словацької Республіки повідомляє, що доступ на зустріч премʼєрів можлива лише для попередньо акредитованих ЗМІ.
На фото – Міністр оборони СР Роберт Калиняк та подарунки для України.
Скринінг з відео TASR
Телеграм Павло Федака – https://t.me/P_Fedaka/648

Залиште відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *