СБУ викрила на Берегівщині масштабну оборудку з контрабанди тютюнових виробів

Служба безпеки України попередила у Закарпатській області нелегальне переправлення за кордон гуртових партій підакцизної продукції.

Під час обшуків у ділків вилучено майже 60 тисяч пачок контрабандних цигарок на майже 2,5 мільйона гривень.

Співробітники СБУ отримали інформацію, що декілька місцевих мешканців планують організувати канал незаконного переправлення тютюнових виробів до країн Євросоюзу. Перевозити підакцизну продукцію вони планували на власному мікроавтобусі одного зі спільників.

Підготовлений для контрабандного переправлення товар ділки зберігали на території складського приміщення.

У ході обшуків за місцями проживання учасників протиправної діяльності та зберігання товару правоохоронці виявили пакувальну тару, стрейч плівки та інші речі, які вони використовували для підготовки продукції до «відправлення».

За оперативними даними, вилучені тютюнові вироби було виготовлено на Дніпропетровщині.

У межах кримінального провадження за ч. 1 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності організаторів протиправної діяльності. Вирішується питання щодо накладення арешту на вилучені товари.

Заходи із викриття контрабандистів проводились спільно зі слідчими Головного управління Державної фіскальної служби у Закарпатській області за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури, повідомили у пресслужбі УСБУ в Закарпатській області.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *