СБУ не рекомендувала меру Ужгорода обмежувати вільний доступ громадян кодовим замком (ФОТО)

Про це на круглому столі, який проводила Ужгородська громадська рада, заявив помічник начальника Управління СБ України в Закарпатській області з правових питань Ярослав Палко.

19 жовтня 2016 року ГО «Ужгородська громадська рада» відбувся круглий стіл на тему «Захист права на доступ до публічної інформації та питання вільного доступу адміністративних установ». Організатори  зходу висвітлили проблемні питання захищеності запитувачів публічної інформації, в тому числі – представників ЗМІ, доступу фізичних осіб до адміністративних установ. Повідомляє видання “Трибуна”

Модераторами заходу виступили адвокат-правозахисник Анастасія Бачинська та журналіст-правозахисник Лариса Ступак. 

Найбільший ажіотаж викликало запитання до представника СБУ про те, чи рекомендувала спецслужба Ужгородському міському голові Богдану Андріїву встановити кодові замки на приміщенні третього поверху міськради і тим самим обмежити доступ громадян до малого залу засідань та інших приміщень установи. Адже мер у своєму нещодавньому листі повідомляв громадськість, що кодовий замок встановлено згідно постанови КМУ №92 від 18 лютого 2016 року та у зв’язку з рішенням керівника антитерористичного центра ввести на території Закарпатскої області “синій” рівень терористичної загрози.

Помічник начальника Управління СБ України в Закарпатській області з правових питань Ярослав Палко піддав сумніву дії Ужгородського міського голови та недолугих юристів, які вирішили використати постанову Кабміну у власних непрозорих цілях та обмежити законний доступ громадян до приміщень Ужгородської міської ради і повідомив, що СБУ не рекомендувала меру Ужгорода встановлювати кодовий замок.

Тепер громадяни Ужгорода мають повне право демонтувати тоталітарну забаганку місцевих чиновників .

Про інші деталі круглого столу у наступних публікаціях “Трибуни”

hrom hrom2 hrom3

andrijiv-vidpovid

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *