Розпач Адріївих: ні майна в центрі Ужгорода, ні земель для «піджаків» (фото, відео)

На останню сесію Закарпатської облради прибували і прибували розлючені та занепокоєні люди з усіх куточків нашого краю. Саме цього дня на розгляд обласних депутатів виносився проєкт Перспективного плану об‘єднаних територіальних громад Закарпатської області.

І саме навколо цього питання виникло чимало спекуляцій ще задовго до сесії, звісно не на користь простих людей. Тому громади активізувались і прийшли захищати свої законні права.

Такого ажіотажу навколо сесій облради вже давно не було. Останнім часом це були формальні сесії з абсолютним «одобрямсом». Але цього разу все пішло не так, як звикли депутати. Хоч сесія і мала відкритись об 11.00, вже з 09.00 на площі було велелюдно. До останнього моменту на Народній та в атріумі ОДА буквально відчувалось у повітрі напружене очікування, готове ось-ось вибухнути.

«Дрів у вогнище» поки мирного протесту підкинули самі депутати облради, які поставили розгляд такого важливого для громади рішення аж у самий кінець порядку денного.

Коли вже врешті-решт депутати дістались до розгляду проєкту ОТГ, деякі з них вирішили, що потрібно йти на перерву, точніше у «кулуари» для плетіння чергових політичних інтриг. Тут вже не витримали ініціативна група від громад та народні депутати від «Слуги Народу» Ігор Кривошеєв та Анатолій Костюх. «Натяк» обласні обранці почули і продовжили працювати.

Відтак, під пильним громадським контролем, депутати прийняли перспективний план формування об‘єднаних територіальних громад Закарпатської області в цілому без змін.

«За» проголосували 37 депутатів, «проти» — 0, «утрималися» — 2, не голосували —17.

Відповідно до проголосованого рішення, на Закарпатті буде утворено 54 громади.

«Тепер наступний крок – за Міністерством розвитку громад і територій», – повідомляє експерт з децентралізації Володимир Феськов.

І ось рішення, на яке так довго очікували, прийнято. До представників громад з привітальним словом вийшов губернатор Закарпаття Ігор Самійлович Бондаренко. Хороший настрій і море оплесків, але попереду в кожної громади багато роботи.

Найбільше цього дня під стінами ОДА було представників громад на захист Холмківської ОТГ. Вони й святкували найголосніше після прийняття доленосного рішення. Наразі жителі сіл повернулись у свої домівки у піднесеному настрої. І мабуть сьогодні в Сторожниці лишень у двох будинках буде гробова тиша, воно й не дивно, адже тут у розкішних віллах проживають брати Андріїви, один мер, а інший обласний депутат, які й власне й намагались протиснути свій проєкт, у якому хотіли приєднати Холмківську та Оноківську ОТГ до Ужгорода. Не вдалося…

Однак, не проєктом ОТГ єдиним. На ідеї приєднати до себе території сіл Холмківської та Оноківської ОТГ «наполеонівські» плани влади Ужгорода під керівництвом обвинуваченого у корупції Богдана Андріїва не скінчились. У нього виникло бажання заволодіння елітною нерухомістю в центрі Ужгорода, яку він спробував протягнути на тій же сесії, що і проєкти ОТГ. І мова йде про медичні об’єкти – станцію переливання крові, «військовий» госпіталь (на вул.Льва Толстого) та обласну стоматологічну клініку на набережній Незалежності. Влада запланувала самі заклади переселити в колишню будівлю пологового будинку на БАМі, а об’єкти, які звільняться, віддати під приватизацію.

Про перипетії корупційних оборудок розповів Павло Федака:

Проти такого рішення вийшли працівники згаданих медичних закладів. Активно підтримала їх і громадськість краю та учасники бойових дій.

Зрештою, під час сесії деякі депутати запропонували зняти це питання з порядку денного, бо воно не було опрацьоване і вивчене комісіями. Тоді рішення про зняття питання було проголосоване і до його розгляду на цій сесії не повертались. Однак, не виключено, що це питання ще підійматимуть пізніше на наступних сесіях, бо мова йде про дуже привабливу нерухомість, до якої так ласі міські чиновники.

CLIPNEWS.INFO

Фото-відео Данила Баника та  мережі Facebook

 

 

 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *