Прокуратура Закарпатської області оскаржила вирок суду за обвинуваченням неповнолітнього у вбивстві школяра з с. Нижня Апша

Прокуратура Закарпатської області подала апеляційну скаргу на вирок Мукачівського міськрайонного суду від 24 травня 2019 р., яким неповнолітнього мешканця с. Нижня Апша, Тячівського району визнано винним в умисному вбивстві, вчиненому в стані сильного душевного хвилювання (ч.1 ст.116 КК України).

У апеляційній скарзі прокуратура просить скасувати зазначений вирок у зв’язку із невідповідністю висновків суду фактичним обставинам справи, неправильним застосування закону про кримінальну відповідальність внаслідок неправильної перекваліфікації судом дій обвинуваченого з ч.1 ст.115 КК України (умисне вбивство) на ч.1 ст. 116 КК України (умисне вбивство, вчинене в стані сильного душевного хвилювання).

В свою чергу це призвело до призначення покарання, яке не відповідає ступеню тяжкості кримінального правопорушення та особі обвинуваченого та є явно несправедливим внаслідок м’якості. В апеляційній скарзі прокуратура просить скасувати вирок Мукачівського міськрайонного суду від 24 травня 2019 р. та постановити новий, яким обвинуваченого визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 115 КК України (умисне вбивство) та призначити покарання у вигляді 15 років позбавлення волі.

Довідково: Досудовим розслідуванням встановлено, що 14 березня 2018 р., неповнолітній мешканець с. Нижня Апша, в ході сварки з товаришем, завдав останньому множинні колото – різані рани, від яких той помер на місці. Дії обвинуваченого кваліфіковані за ч.1 ст.115 КК України – умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *