Понад триста закарпатців цьогоріч підписали контракт на службу в армії

брифінг2Про зміни у порядку та умовах проходження військової служби розповів під час брифінгу в Закарпатській ОДА заступник обласного військового комісара Олег Мороз.
«Розширений перелік спеціальностей бойового характеру – снайпер чи стрілець – на які можуть прийматись жінки. Єдина умова для прийняття – достатній рівень фізичної підготовленості та морально-психологічна стійкість, – повідомив полковник. – Врегульовано питання проходження військової служби у Збройних Силах України іноземцями та особами без громадянства. На Закарпатті таким чином підписали контракт двоє громадян Росії, котрі служать у спецназі». Крім того, для військовослужбовців-контрактників передбачена виплата компенсації за найом житла, якщо немає можливості їх розміщення у спеціальних казармах або сімейних гуртожитках, чого раніше не було.
Цьогоріч контракт на службу в армії підписали 350 закарпатців. Про це повідомив заступник військового комісара підполковник Юрій Величканич. За його словами, військові комісаріати Закарпаття продовжують відбір кандидатів та прийняття на службу за контрактом. «Людина, яка зголошується підписати контракт для проходження військової служби у Збройних Силах України, отримує стабільне, гарантоване, конкурентоспроможне грошове забезпечення – солдатський склад від 7 тисяч гривень та від 8-ми тисяч і вище сержантський», – наголосив підполковник. Водночас ці суми не враховують додаткові виплати: матеріальну допомогу на вирішення соціально-побутових проблем та на оздоровлення. Крім цього, при переїзді до нового місця військової служби в інший населений пункт виплачується грошова допомога на військовослужбовця та кожного члена його родини.
Про соціальних захист демобілізованих закарпатців розповіла заступник директора департаменту соціального захисту населення Закарпатської ОДА Наталія Омелянюк. За її словами, учасниками антитерористичної операції є понад чотири тисячі закарпатців, 3893 – мають статус учасника бойових дій, 66 – стали інвалідами, 80 – загинули.
Для надання допомоги військовослужбовцям, учасникам АТО та їх родинам, а також сім’ям загиблих на сході закарпатців, створено інформаційно-консультативний центр, який працює за принципом «єдиного вікна». Запроваджено також роботу телефонної „гарячої лінії” за номером (03122) 3-55-46 та 050-372-08-66.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *