Підривнику угорського офісу в Ужгороді продовжили строк тримання під вартою

18 січня 2019 року колегією суддів Ужгородського міськрайонного суду задоволено клопотання процесуального прокурора про продовження строку тримання під вартою на 60 діб, без можливості внесення застави обвинуваченому в організації підриву будівлі «Товариства угорської культури Закарпаття».

Йдеться про випадок, який стався 27 лютого цього року в м. Ужгород на Православній набережній. Зокрема, в ході слідства встановлено, що близько 3 год. ночі,  здетонував саморобний вибуховий пристрій, який попередньо встановив один із злочинців. У результаті вибуху, пошкоджено вікна та фасад будівлі та повністю знищено майно в офісі. Жодна особа не постраждала.

В організації даного  злочину обвинувачується  мешканець Черкащини,  який з березня 2018  р. перебував у міжнародному розшуку та був затриманий у серпні того ж року, на  Дніпропетровщині, оперативними працівниками СБУ.

Нагадаємо, дії обвинуваченого кваліфіковані за рядом статей: ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 14 та ст. 113 (організація та готування до диверсії), ч. 2 ст. 258 (терористичний акт, за попередньою змовою групою осіб), ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 263 (організація придбання, перевезення вибухових речовин без передбаченого законом дозволу), ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 194 (організація умисного пошкодження майна вчинення групою осіб), ч. 5 ст. 27 та ч. 1 ст. 358 (пособництво в  підробленні офіційного документа, який видається та посвідчується  установою, і який надає права), ч. 4 ст. 358 КК України (використання завідомо підробленого документа).

 Довідково:

Також, триває судовий розгляд справи стосовно двох нападників (виконавців) на «Товариство угорської культури Закарпаття”.

Дії підозрюваних кваліфіковані, як підготовка до диверсії (ст. 14, ст. 113 КК України), теракт (ч. 2 ст. 258 КК України), придбання, перевезення вибухових речовин без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України) та умисне пошкодження майна, вчинене групою осіб (ч. 2 ст. 194 КК України).

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *