Категорії Новини

Очільник закарпатської міліції зустрівся з представниками ЗМІ

шараничСьогодні, 10 вересня, в Ужгороді відбулася прес-конференція начальника УМВС України в Закарпатській області полковника міліції Сергія ШАРАНИЧ, присвячена підсумкам роботи закарпатських правоохоронців за 8 місяців року. 

В її роботі також взяли участь заступники начальника управління та керівники провідних служб міліції. 

Сергій Шаранич охарактеризував криміногенну ситуацію в краї, зупинився на розкритті резонансних кримінальних правопорушень. 

Так, з початку року міліція зареєструвала в краї 7818 кримінальних правопорушень, з яких 3023 вже розкрито. Особи зловмисників встановлені, вони сповіщені про підозру у вчиненні злочину, а самі справи вже направлені до суду. 

З 19 скоєних на Закарпатті умисних вбивств по 16 злочинам вбивць вже встановлено. Зокрема, міліція розкрила резонансні вбивства барменші кафе в Ужгороді і громадянина Росії в Мукачеві. 

З 45 тяжких тілесних ушкоджень 33 розкрито, з 8 згвалтувань – 5, з 27 розбоїв – 18, з 100 грабежів – 63. Виявлено 168 фактів незаконного обігу зброї, у зловмисників вилучено 22 одиниці нарізної зброї, 5 – гладкоствольної, 15 обрізів, 4 гранати , більше 2000 патронів і більше двох кілограмів вибухівки. 

У сфері протидії наркоманії з незаконного обігу вилучено близько 10 кг наркотиків. Наприклад, задокументований факт пересилання поштою з Англії до нас важкого наркотику.

У сфері протидії хабарництву задокументовано 40 фактів отримання неправомірної вигоди 22-ю особами. 

12 кримінальних проваджень – по незаконному гральному бізнесу. Зокрема, в Міжгірському районі співробітники УБОЗ викрили організоване злочинне угруповання у складі 7 осіб, які утримували підпільну ігротеку. 

Триває очистка міліцейських рядів від перевертнів у погонах. Так, з негативних мотивів з ОВС звільнено вже 16 екс-правоохоронців. 

На завершення прес-конференції начальник УМВС Сергій Шаранич відповів на численні запитання журналістів, які, зокрема, цікавилися умовами перебування та соціального захисту закарпатських міліціонерів в зоні АТО, ходом розкриття резонансних злочинів і т.д. 

ВЗГ УМВС України в Закарпатській області

Залиште відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *