Невідомі шахраї здійняли нічний переполох у селі на Закарпатті

ДубовеСьогодні вночі у Дубовому Тячівського району кілька десятків жителів перекрили дорогу і навіть запалили шини, протестуючи проти “насильницької мобілізації”. Так, у селі невідомі запустили чутки, начебто дорогами їздить бус, звідки “хапають усіх, хто попадеться, і відправляють на Схід .”

Як пише видання “Тячівські вісті” із посиланням на розповідь корситувача соціальної мережі Вконтактє Віталія Мотринця, “Хтось зробив маскарад, один взяв міліцейську форму другий воєнну і пішли “косити урожай”: стукали в двері і забирали чуловіка у бусика, а потім довго возилися з ним вуличками аж доти доки той не казав: «хлопці може ся договориме?»

Після цього вони ловили наступного. Ось такий лохотрон. Чутки швидко поширились, бо розпочалося все із Брустур і дійшло аж до Дубового. І доки дійшло до Дубового,  то говорили, що їздить уже 10 бусиків ( в страху ж очі великі). От народ і  зібрався  та утворив блок-пост,  аби не випустити побратимів у пекло.

Ось так воно було. На жаль,  є у нас такі,  які хочуть скористатися чужою бідою.”

Офіційну інформацію щодо нічногог інциденту оприлюднило сьогодні і керівництво району на сайті Тячівської РДА. Як ідеться в повідомленні, на місце події вночі виїжджало керівництво району, представники правоохоронних органів  та військкомату. Зокрема  – заступник голови райдержадміністрації Василь Каганець, прокурор району Владислав Братюк, в.о. начальника районного відділу міліції Василь Поковба, працівник військомату Петро Баршай та ін.. Також до людей вийшов селищний голова Василь Носа, актив  села, депутати.

Як з’ясувалося на місці, таку паніку викликали чутки про насильну мобілізацію, яку нібито проводять у районі. Насправді інформація не відповідає дійсності, оскільки жодних заходів наразі по збору військовозобов’язаних не проводиться. По факту, що викликав такий суспільний резонанс проводиться перевірка з боку правоохоронних органів.

Як повідомив тячівський військовий комісар Вініамін Васильєв, “Ніяких заходів по частковій мобілізації, відповідно до прийнятого Указу на даний час не проводиться . І збору військовозобов’язаних  також не було,  як в нашому районі так і в області загалом. Для цього має бути відповідне розпорядження голови РДА, яке буде оприлюднено у газеті, – сказав воєнком”.

У свою чергу, заступник голови райдержадміністрації Василь Каганець запевнив, що влада докладе максимум зусиль щоб часткова мобілізація у районі проходила без порушень, виключно у правовому полі, повідомляє прес-служба Тячівської райдержадміністрації.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *