Навколо обрання голови Агенції регіонального розвитку Закарпаття розгорнувся гучний скандал (документ)

Закарпатська обласна рада на своїй сторінці у Фейсбук повідомила, що наглядова рада Агенції регіонального розвитку за рейтинговим голосуванням з 7 претендентів визначила переможця конкурсу на посаду голови Агенції регіонального розвитку Закарпатської області. Ним став депутат Закарпатської обласної ради Михайло Лаба.

У голосуванні за нового директора АРP взяли участь 8 із 9 членів наглядової ради Агенції, серед яких: голова Закарпатської обласної ради Олексій Петров, громадський діяч, еколог Оксана Станкевич-Волосянчук, професор УжНУ Мирослава Лендєл, керівник регіонального відділення Асоціації міст України Олег Лукша, голова Правління Закарпатського регіонального відділення Українського Союзу промисловців і підприємців Олексій Кіндрат, міський голова Ужгорода Богдан Андріїв та фахівець з управління та моніторингу проектів Леся Лойко.

За інформацією голови лічильної комісії Мирослави Лендєл, підсумки голосування показали, що переможцем конкурсу став депутат Закарпатської обласної ради Михайло Лаба. Він, згідно статуту, став директором Агенції на 3 роки. Друге місце посів фахівець з децентралізації Іван Дем’янчук, третє— його колега Володимир Феськов. У конкурсі також брали участь Тетяна Андрусь, Павло Величко, Валентин Волошин та Ернест Самсончик.

/

Михайло Михайлович Лаба є сином народного депутата від “Слуги народу” Михайла Михайловича Лаби.

Ключовою фігурою у працевлаштуванні  молодого спеціаліста став голова Закарпатської облради Олексій Петров, який за допомогою Олега Лукші розробив і втілив у життя схему з обрання Лаби-молодшого на директорську посаду.

Представникам грантового середовища, які претендували на цю посаду, було відомо про “роботу” Петрова і вони завчасно організували кампанію з дискредитації виборів голови АРРЗ. На сайті “Європейські новини” з’явилася стаття «Зелені» Лукша і Петров здійснюють окупацію Агенції регіонального розвитку Закарпаття.

В статті зазначається, що Олексі Петров  реалізовує сценарій, якій він ненароком озвучив на першій своїй зустрічі з Наглядовою радою 24 грудня 2020 року. Тоді він прямо заявив, що фракція Слуга Народу має позицію, що Агенцію повинен очолити Михайло Лаба, член фракції. Того разу така відвертість обурила всіх членів Наглядової ради, через що частина з них нагадала про процедуру та неупередженість і головне – професіоналізм необхідні для обрання директора.

Керівника ж  регіонального відділення Асоціації міст України Олега Лукшу у вказаній статті “змішали” з лайном, обізвавши кадровим КГБ-шником.

В наступній статті “Слуга народу розстрілює гідність, або про коронування директора Агенції регіонального розвитку Закарпаття” продовжується опис схеми Петрова та Лукші по затягуванні Михайла Лаби в крісло директора Агенції регіонального розвитку Закарпатської області.

На фото зображена методичка Петрова щодо критеріїв оцінювання кандидатів.

Двоє з претендентів на посаду директора АРРЗ – досвідчені освоювачі грантових проектів Валентин Волошин та Володимир Феськов заявили про невизнання результатів конкурсу і  вимагають скасувати його та оголосити новий.

 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *