На Закарпатті запрацював другий оздоровчий табір для дітей

У структурі Закарпатського центру туризму, краєзнавства, екскурсій та спорту учнівської молоді функціонуватиме філія «Едельвейс», яку урочисто відкрили сьогодні, 10 січня, в с. Домбоки на Мукачівщині.

Участь в урочистостях взяли заступник голови облдержадміністрації Ольга Травіна, голова бюджетної комісії Закарпатської облради Василь Кошеля, директор департаменту освіти і науки ОДА Ганна Сопкова.

Цій події передувало рішення сесії Закарпатської обласної ради від 26.09.2019 «Про ліквідацію Домбоківської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІ ступенів Закарпатської обласної ради».

З метою організації круглорічного відпочинку та оздоровлення учнів, відповідно до наказу департаменту освіти і науки облдержадміністрації 28.11.2019 на базі ліквідованого закладу було утворено філію «Едельвейс» Закарпатського центру туризму, краєзнавства, екскурсій і спорту учнівської молоді. Зазначеним документом затверджено графік організації у 2020 році відпочинкових змін для учнів закладів загальної середньої освіти та вихованців закладів позашкільної освіти. Одночасно відпочити і цікаво провести 14 днів зможуть по 90 вихованців у кожну зміну. Упродовж 2020 року таких змін передбачено вісімнадцять. Керівником філії призначена Любов Лавер.

Це вже другий оздоровчий заклад такого типу, що функціонує в області. Багатьом закарпатцям добре відома «Арніка», де за три роки функціонування належним оздоровленням і відпочинком було охоплено понад три тисячі дітей краю. У рамках всеукраїнського проекту «Схід і захід – разом» в «Арніці» також відпочивали й діти із Луганської та Донецької областей.

«Едельвейс» має більшу потужність, тут тільки за рік планується за кошти обласного бюджету оздоровити понад 1600 дітей соціально незахищеної категорії, відмінників навчання, обдарованих і талановитих дітей та лідерів учнівського самоврядування нашої області.

Для забезпечення належної роботи філії в обласному бюджеті 2020 року заплановано відповідні кошти, за рахунок яких буде організовано проживання та харчування дітей, екскурсійні поїздки з відвіданням визначних пам’яток природи, історії, культури Закарпаття, придбано необхідне обладнання, інвентар, матеріали тощо.

Для дітей, які перебуватимуть на відпочинку в оздоровчому таборі «Едельвейс» у навчальний період (вересень – травень), буде організовано освітній процес на базі Ракошинської та Зняцівської загальноосвітніх шкіл І – ІІІ ступенів.

Першими до закладу прибули учні з Виноградівського, Іршавського та Тячівського районів.

Вихованці ужгородського «ПАДІЮНу» підготували для учасників церемонії відкриття «Едельвейсу» чудову концертну програму. А діти з усіх трьох районів потішили присутніх колядками, які вже встигли вивчити у таборі.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *