На Закарпатті визначили найкращих вчителів року

Нагородження нагородження переможців ІІ регіонального туру “Учитель року -2020″відбулося в палаці дитячої творчості “Падіюн».

Цьогоріч учасники змагалися в п’ятьох номінаціях: «Зарубіжна література», «Хімія», «Історія», «Образотворче мистецтво» та «Початкова освіта». Тріумфатори отримали похвальні листи та грошові винагороди в розмірі від трьох до п’яти мінімальних заробітних плат, повідомляє zaholovok.

У номінації «Зарубіжна література» І місце посіла  Марина Молнар – Сугай, учителька Костринського ліцею Великоберезнянської районної ради, ІІ місце  у   Вікторії Панькович, учительки  Березниківської ЗОШ І – ІІІ ст. Свалявської районної ради, ІІІ місце  отримала Тетяна Мастяк, учителка Хустської ЗОШ І – ІІІ ст. №2.

У номінації «Історія» І місце – Олена Алексик, учитель Хуської спеціалізованої школи №1 ім. А. Волошина, ІІ місце – Валентина Ружан,  учителька Костринського ліцею Великоберезнянської районної ради; ІІІ місце – Юрій Ляхович, учитель Ужгородської спеціалізованої школи І – ІІІ ст №5 з поглибленим вивченням іноземних мов.

У номінації «Образотворче мистецтво» І місце – Олена Петрище, учителька Міжгірської ЗОШ І-ІІІ ст. №1, ІІ- місце Тетяна Розгоні, учителька Виноградівської ЗОШ  І-ІІІ ст №8; ІІІ місце – Маріанна Боднар, учителька Лютянської ЗОШ І-ІІІ ст. – Великоберезнянської районої ради.

У номінації «Початкова освіта» І місце – Іванна Янковська, учителька Стужицької ЗОШ І-ІІ ст Великоберизнянської районної ради, ІІ місце – Маряна Сливка, учителька Луківської ЗОШ І-ІІ ст. Іршавської районної ради; ІІІ місце Наталія –  Церкуник, учителька Тернівської ЗОШ І-ІІІ ст. Тячівського району.

У номінації «Хімія» І місце – Георгіна Боднар, учитель Берегівської ЗОШ І – ІІІ ст. №4 ім. Лайоша Кошута, ІІ місце – Мар’яна Олійник, учитель Лазещинської ЗОШ І – ІІ ст. Рахівської районної ради; ІІІ місце – Людмила Щока, учитель Підгірнянської ЗОШ І – ІІ ст. Іршавської районної ради.

Ганна Сопкова, директор департаменту освіти і науки Закарпатської ОДА зазначила: «Ми пишаємось тим, що кожного року серед освітянської спільноти, починаючи з 1995, проводиться конкурс «Учитель року». Щорічно міністерство освіти і науки України своїм розпорядчим документом визначає п’ять номінацій. Ми вдячні нашими призерами з минулих років, сподіваємось , що і цьогорічні переможці достойно представлять Закарпаття на Всеукраїнському конкурсі».

«Важка й відповідальна місія представляти свою область в іншому куточку України, – зауважила переможниця Олена Петрище. – Мене переповнють емоції. В період випробувань ми всі міцно здружились, підтримували один одного у всіх завданнях, переживали за кожного учасника. На мою думку, кожному учителю потрібно брати участь в цьому конкурсі, в ньому можна набратися багато досвіду та продемонструвати свої навички. У Львові постараюсь докласти всіх зусиль заради перемоги».

Також грошову премію в розмірі 3 тис. грн. отримала Анастасія Швець, учениця 6-го класу Тур’я Реметівської ЗОШ Перечинського району, за перемогу у Всеукраїнському диктанті єдності.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *