Категорії Закарпаття Новини

На Закарпатті відзначать 35-ту річницю створення Народного Руху України

9 вересня 2024 року, в м. Ужгород, відбулося засідання Проводу Закарпатської крайової організації Народного Руху України.

В ході зустрічі було обговорено питання про відзначення 35-тої річниці створення Народного Руху України (08 – 10. 09.1989) та Закарпатської крайової організації НРУ (23.09.1989).

Заходи з відзначення ювілею визначено провести 28 вересня ц. р. в м. Ужгород. В ході відзначення заплановано провести молебень за перемогу, мир і благополуччя в Україні, заупокійну літію за всіма спочилими і полеглими борцями за незалежність України у ХХ столітті, урочисті збори за участі представників ветеранів та членів Закарпатської крайової організації Народного Руху України та братський фуршет.

Участь у обговоренні порядку денного, зокрема, взяли: Віктор Бедь, голова Всеукраїнського товариства борців за незалежність України, почесний голова Закарпатської крайової організації Народного Руху України (далі – НРУ), Олександр Черепаха, голова Закарпатської крайової організації НРУ, Антоніна Вчорашня, голова Закарпатського обласного товариства борців за незалежність України у ХХ столітті, член Проводу ЗКО НРУ, Михайло Басараб, голова Закарпатського осередку Всеукраїнської ветеранської організації Української Гельсиснької спілки, Віктор Понзель, голова Управи, заступник голови ЗКО НРУ, Ярослав Бідзіля, голова Закарпатського осередку ВГО «Молодий Народний Рух», член Проводу ЗКО НРУ, голова Мукачівської районної організації НРУ, Іван Келечен, голова ГО «Молодь Закарпаття», член Проводу ЗКО НРУ та Марія Жабляк, член Ради ЗКО НРУ.

Під час засідання, Олександр Черепаха, за дорученням керівництва ВГО «Молодий Народний Рух», вручив Віктору Бедь Подяку за вагомий особистий внесок в організацію проведення молодіжного патріотичного таборування «Говерляна 2024».

Пресслужба ЗКО НРУ

 

Залиште відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *