На Закарпатті відбувся форум учасників бойових дій на сході України «Загартовані війною» (відео)

В неділю, 25 серпня, в найзахіднішій точці України м.Чоп відбувся ІІІ Всеукраїнський форум учасників бойових дій на сході України «Загартовані війною». Участь у патріотичному заході взяли ветерани з Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської, Волинської, Закарпатської областей та м.Київ.

На початку дійства показав свою майстерність спецназ Чопського прикордонного загону, який продемонстував показовий виступ по знешкодженню ворожої диверсійної групи. Далі колона ветеранів рушила з Європейської площі до міського Будинку культури на території якого відбулася урочиста та неформальні частини зібрання.

Форум розпочали хвилиною мовчання за всіма полеглими за територіальну цілісність і незалежність України. До учасників бойових дій на сході України з вітальним словом звернулися голова Закарпатської ОДА Ігор Бондаренко та його заступник Ярослав Галас, який в 2014-2015 роках працював у Луганській військово-цивільній адміністрації. Єпископ Мукачівсько-Карпатської єпархії Віктор Бедь провів молитву за українськими воїнами.  Чопський міський голова Валерій Самардак зазначив, що проведення подібного заходу є великою честю для міста і запевнив присутніх ветеранів у тому, що місцева влада і надалі підтримуватиие військово-патріотичні заходи.

Голова «Української асоціації інвалідів АТО в закарпатській області» Вячеслав Харченко провів нагородження цілого ряду учасників бойових дій на сході України медаллю «За оборону рідної землі» та відзнакою «Хрест бойового братерства».

Відзнаку “Орден матері бійця АТО” було вручено директору міського Будинку культури Вірі Сентипал, яка представила для учасників форуму потужну коцертну програму у вигляді виступів місцевих вокальних та танцювальних колективів.

По завершенню урочистої частини учасники ІІІ Всеукраїнського форуму учасників бойових дій на сході України «Загартовані війною» мали можливість поспілкуватися у неформальній атмосфері, польова кухня пригощала смачною армійською гречневою кашею з тушонкою, а ветерани-угорці зварили запашний бограч.

Окрема подяка за допомогу у проведенні заходу крайовому товариству «Просвіта» (голова Павло Федака), заступнику начальника Командного центру полковнику Миколі Журавльову, який провів організаційно-методичне забезпечення заходу, командуванню Чопського прикордонного загону, військової частини 3002 Національної гвардії України, керівництву Мукачівського військового ліцею.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *