На Закарпатті судитимуть учасників злочинного угруповання на чолі з головою ОТГ, які розкрали понад 650 тис. грн з бюджету

Зловмисники вносили до документів недостовірні дані, завищували ціни на матеріали та об’єми необхідних робіт, додавали до переліку закупівель непотрібні елементи.

Голова ОТГ залучив до злочинної діяльності двох приватних підприємців та двох інженерів з технічного нагляду – усі вони мешканці Закарпаття. «Заробляли» на розкраданні бюджетних коштів під час проведення державних закупівель.

Викрили неправомірну діяльність оперативники управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області з колегами-правоохоронцями. Задокументували порушення під час проведення тендерів на будівельні роботи по щонайменше 5-тьом об’єктам будівництва на території Мукачівського району, серед яких 2 дитячі майданчики.

Сума завданих незаконними діями збитків підтведжується висновком експертизи — понад 650 тис. грн.

У грудні минулого року організатору злочинної діяльності, голові ОТГ, двом підприємцям та інженеру з технічного нагляду повідомили про підозри за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 3 ст. 28 – ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Наразі досудове розслідування завершене – його здійснювали слідчі обласного управління поліції за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури. Обвинувальні акти щодо всіх фігурантів скеровано до суду, – повідомили в пресслужбі ДСР

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *