На Закарпатті робитимуть ПЛР-тести всім, хто має ознаки респіраторних захворювань

Незалежно від того, чи відповідає ця симптоматика коронавірусній хворобі чи ні.

У сімейних амбулаторях працюють пункти забору біоматеріалів.

Для холодної пори року грип і ГРВІ звичне сезонне явище, яке зараз ще й протікає на тлі пандемії COVID-19.

Ці хвороби складно розрізнити лише за симптомами — гарячка, кашель, втома характерні і для грипу, ГРВІ і для COVID-19. Проте діагноз «коронавірусна інфекція» може бути підтверджений лише лабораторними методами діагностики.

Тому сімейний лікар направить вас на безкоштовне тестування на COVID-19. Згідно зі змінами до Наказу МОЗ № 722, обов’язкове лабораторне обстеження проводиться особам: з підозрою на COVID-19; з ознаками інших ГРВІ; з ознаками пневмонії; контактним особам при появі симптомів, які не виключають COVID-19.

Лабораторні центри наразі мають достатньо потужності для швидкого опрацювання зразків та оперативної видачі результатів.

Також сімейні лікарі проводитмуть скринінгове обстеження. А саме – тестування методом експрес-діагностики – швидкий тест на антиген, результат якого можна отримати через 15 хвилин після тестування.

Скринінгове дослідження на визначення антигену SARS-CoV-2 проводять: людям з підозрою на COVID-19, людям з симптомами тяжкого гострого респіраторного синдрому, інших ГРВІ або з ознаками пневмонії; пацієнтам, які підлягають плановій госпіталізації; особам, які були у тісному контакті з хворим на COVID-19 та тим, хто повернувся з регіонів, де зафіксовано масштабне розповсюдження COVID-19.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *