Categories Новини

На Закарпатті підвели підсумки Року дитячої творчості

У четвер, 12 грудня, в Закарпатському обласному палаці дитячої та юнацької творчості «ПАДІЮН» відбулись урочистості, на яких були підведені підсумки Року дитячої творчості. У заході  взяли участь голова облдержадміністрації Олександр Ледида, директор департаменту освіти і науки, молоді та спорту Маріанна Кляп, директори навчальних закладів, вихованці та гості свята.

– Сьогодні маємо зробити все, щоб наші діти зростали творчо, духовно та інтелектуально. А такі заходи як цей, заохочують малечу до розвитку, додають впевненості. В області активно створюються умови для всебічного розвитку дітей і вирішення питань доступу до позашкільної освіти, підтримки обдарованих і талановитих дітей, формування здорового способу життя, – сказав Олександр Ледида

Він також акцентував увагу на тому, що облдержадміністрація питанням позашкільної освіти приділяє особливу увагу. І першочергово, – талановитим дітям, серед яких – переможці обласного фестивалю-конкурсу «Воскресни, писанко!», дитячо-юнацьких спортивних шкіл системи спорту, учасники творчих фестивалів тощо. Загалом, різними формами позашкільної освіти охоплено 142 409 учнів. У рамках Року дитячої творчості в області проведено 508 масових заходів, до яких залучено 91 426 дітей.

Також, з нагоди свята, очільник краю вручив почесні грамоти облдержадміністрації Надії Вербицькій,  Олександру Зубковському, Наталії Король, Яні Олаг, Лесі Осійській, Степану Полянському, Марині Прясі. Окрім того, подяки отримали Оксана Бочкор, Наталія Буковецька, Агота Вереш, Наталія Гриценко, Іван Коршинський, Моніка Куберца, Вікторія Панько, Марія Пилип, Любов Пушкаш, Тімея Ремик, Тетяна Тидір, Ольга Трач, Георгій Феч, Марина Шайбнер.

Окрім того, під час урочистостей підведено підсумки конкурсу «Кращий дошкільний навчальний заклад»:

І місце – дошкільний навчальний заклад «7 «Веселка» (м. Мукачево);

ІІ місце – Ужгородський дошкільний навчальний заклад №29 «Дивовсвіт»;

ІІІ місце – дошкільний навчальний заклад №2 «Сонечко» (м. Хуст).

Загалом, нагороджено 9 міських та 9 сільських дошкільних навчальних закладів.

Прес-центр ОДА

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *