На Закарпатті оштрафували підприємство за забруднення землі нафтопродуктами

Держекоінспекція оштрафувала приватне підприємство на 91 тисячу гривень за забрудненням та засміченням земельних ресурсів нафтопродуктами.

Забрудення сталося під час проведення ПП “Авто Планета” робіт по демонтажу металевої труби траси продуктопроводу ТОВ «ПрикарпатЗахідТранс» неподалік с. Туриця Перечинського району Державна екологічна інспекція у Закакрпатській області провела позаплановий захід державного нагляду (контролю).

В ході перевірки було встановлено, що приватне підприємство здійснює діяльність з порушенням вимог ст. 211 Земельного Кодексу України, зокрема зафіксовано засмічення та забруднення земель на території (ур. Забрідь) Турицької сільської ради Перечинського району, за межами населеного пункту. Керівнику ПП “Авто Планета” було видано припис щодо надання дозвільних та погоджувальних документів на проведення робіт по демонтажу труби нафтопродуктопроводу ТОВ «ПрикарпатЗахідТранс» та недопущення порушень природоохоронного законодавства.

З метою контролю за ходом ліквідації аварійної ситуації та контролю за виконанням припису Інспекція провела позапланову перевірку, за результатами якої на посадову особу вищевказаної підрядної організації складено два протоколи про адміністративне правопорушення за ст. 188-5 КУпАП та ст. 52 КУпАП. Відповідно до Методики визначення розміру шкоди, зумовленої забрудненням і засміченням земельних ресурсів через порушення природоохоронного законодавства Інспекція провела розрахунок та пред’явила ПП “Авто Планета” претензію у сумі 91324 гривень для добровільного відшкодування збитків, – повідомляє Державна екологічна інспекція у Закарпатській області.

Залиште відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *