На Закарпатті ліквідовують алкогольний фальсифікат

З початку року на Закарпатті виявлено та ліквідовано 3 підпільні цехи з виробництва фальсифікованих лікеро-горілчаних виробів
З початку року слідчим підрозділом ГУ ДФС у Закарпатській розпочато 76 кримінальних проваджень, 20 з яких належать до тяжких та особливо тяжких.
Під процесуальним керівництвом відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури Закарпатської області до суду з обвинувальними актами вже скеровано 13 кримінальних проваджень та 5 кримінальних проваджень – з клопотанням про звільнення осіб від кримінальної відповідальності (зокрема, у зв’язку з повним вдшкодуванням збитків).
Так, до суду скеровано 14 кримінальних проваджень за ст.204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання,, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів), а також 3 кримінальні провадження за ст.212 КК України (ухилення від сплати податків і зборів).
При цьому, забезпечено стовідсоткове відшкодування державі збитків у скерованих до суду кримінальних провадженнях на загальну суму понад 4,2 млн. грн.
З незаконного обігу вилучено: понад 400 тисяч пачок тютюнових виробів, понад 800 літрів спиртовмісної рідини, понад 8 тис. пляшок алкогольних напоїв, а також 1360 марок акцизного податку України з ознаками підробки.
Крім того, з початку року на території області виявлено та ліквідовано 3 підпільні цехи з виробництва фальсифікованих лікеро-горілчаних виробів.
Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *