Categories Новини

На Закарпатті газопроводи в Європу є беззахисними (ФОТО)

Багато заяв поширюється через ЗМІ про можливих терористів, які готові до провокацій та дестабілізації в Україні та Закарпатській області . Особливо велика увага була прикута до газопроводів , які постачають газ в Європу. Протяжність усієї газотранспортної мережі області (разом із Хустським ЛВУМГ) становить більше 1240 км магістральних газопроводів високого тиску, більшість з яких прокладені через важкодоступні гірські масиви. Чотири газокомпресорні станції – «Ужгород», «Росош», «Хуст», «Воловець» загальною потужністю майже 500 мегават, з  тиском в газопроводах 75 атмосфер.

     В Україні більше не існує такого місця, де б сходилися чотири транзитно-експортні газопроводи: «Долина—Ужгород—Держкордон-2», «Союз», «Уренгой—Помари—Ужгород» і газопровід «Прогрес». Адже саме тут експортується  близько 80% усього експортного газу в Європу.

Були і заяви , що на виконання доручення прем’єр-міністра, Нацгвардія і СБУ взяли під особливу охорону та повний контроль газотранспортну і газорозподільну системи України. Це рішення прийнято для забезпечення безпеки і безперебійної роботи найважливішого інфраструктурного об’єкта країни. Такі об’єкти є ідеальною мішенню для терористів та екстремістів , як з боку росіян та і з боку прихильників поваленого режиму .

Отже, я зі своїми синами (ми як умовні терористи) , вирішили перевірити, як же охороняється газокомпресорна станція «Хуст»  і були дуже здивовані її охороною.

На відновлення роботи умовно знищеної газокомпресорної станції пішли б роки , а скільки б це коштувало в грошах важко і сказати , плюс витрати від недоставленго газу та можливі екологічні наслідки .

Фоторепортаж Келемен Романа .

газ2 газ

Новини Хустщини

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *