На захист берегівського слідчого виступили хлопці в камуфляжах (ФОТО)

17 березня Берегівській районний суд пікетували з десяток людей у камуфляжі. Деякі тримали у руках плакати. Пізніше до них приєдналися хлопці з надписом “Сокіл” на спині.
вовкунович

Потім зайшли до залу суду, де розглядалася справа проти слідчого Берегівського РВ УМВС Володимира Марочканича. Представники прокуратури звинувачують міліціонера у зловживанням службовим становищем (за статтею 364 КК України). Йому інкримінують незаконні дії щодо мешканки с. Рафайново, яку він нібито затримав без рішення суду та вчиняв психологічний тиск. Також мова йде про вилучення 100 пляшок вина у мешканки міста Берегово. Загрожує правоохоронцю, згідно зазначеної статті, арешт на строк до шести місяців, обмеження волі на строк до трьох років або позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Суддя Лайош Гал заборонив відеофіксацію у залі. Виступив прокурор та адвокат. Врешті-решт розгляд справи перенесли на 3 квітня через відсутність однієї з постраждалих осіб. У залі було чути незадоволені вигуки, в тому числі на адресу судді. Через певний час всі розійшлися.

“Ця справа тягнеться вже півтори року, – розповідає організатор пікету сотник з Майдану Василь Вовкунович. – Судять чесного і порядного міліціонера. До мене особисто звернулися представники Берегівської міліції щодо захисту проти безчинства, який твориться стосовно молодшого офіцерського складу. Його судять за вказівкою районного прокурора Зареви та полковника міліції Секереша, члена фракції Партії регіонів у міській раді. Справа шита “білими нитками”. Підтримати міліціонера приїхали його друзі. Зокрема учасники Майдану та хлопці з Ужгорода, з молодіжної громадської організації “Сокіл”. Приїхали для моральної підтримки та для того, аби на власні очі обачити, що відбувається нині в судах Закарпаття. Ми разом пережили і тримали оборону в страшну ніч з 18 на 19 лютого на Майдані у Києві. Бачимо, що представники старої влади навмисно затягують справу, але ми зробимо все, аби чесні офіцери залишилися на службі”.

сокіл

Мукачево.net

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *