На Іршавщині вилучено арсенал зброї

зброяВідома істина; будь-який злочин чи правопорушення легше попередити і не допустити, ніж констатувати його наслідки. Про заходи, які були вжиті працівниками  міліції Іршавського райвідділу по виявленню та вилученню з незаконного обігу  зброї розповів журналістам районної газети «Нове життя» Василю Шкірі та Михайлу Ісаку начальник Іршавського районного відділу міліції підполковник Микола Куриця.

За півроку  працівниками Іршавського районного відділу міліції  було виявлено 12 фактів незаконного зберігання та носіння зброї, по яких було відкрито кримінальні провадження і проведено досудове розслідування. Досить зауважити, що тільки за останні  два місяці з підпільного арсеналу вилучено два кастети, патрони, металеві кийки. Небезпечні передусім тому, що вони ніяк не призначені для самооборони або мисливства. До прикладу, на автостанції м. Іршава 33-річна жінка із Свалявського району мала намір продати металеві кийки, які їй привіз родич із-за кордону. У подальшому жінка розповіла правоохоронцям, що ніде не працює і їй потрібні були гроші, а тому вирішила трохи підзаробити.

У селі Довге у 38-річного чоловіка у шафі між речами працівники карного розшуку  виявили 32 патрони, для стрільби із різної військової зброї. При з’ясуванні обставин, чоловік повідомив, що цей арсенал патронів знайшов насміттєзвалищі між селами Довге та Бронька. Патрони були призначені для стрільби із автомата Калашникова, ручного кулемета та самозарядного карабіну.

Так само вже не становитиме жодної загрози вогнестріл з обрізаним стволом, виявлений правоохоронцями в ході профілактичного відпрацювання у  м. Іршава. Молодий чоловік із обрізом під спортивною курточкою спокійно гуляв собі у парку. Власник підпільного «обрізу» пояснює, начебто знайшов зброю у лісі, де збирав гриби. Мовляв, мав намір здати її в міліцію. Але, подібне пояснення не можу бути підставою для не притягнення чоловіка до кримінальної відповідальності. Взагалі громадянам, які незаконно зберігають незареєстровану зброю, набої чи вибухівку. варто усвідомити, що за такі діяння можна потрапити до в’язниці. З іншого боку, міліція піде на зустріч, коли незаконну зброю громадяни віддадуть добровільно. Позиція працівників міліції  і громадян має бути однією: будь-яка не облікована чи позаконтрольна зброя – це джерело небезпеки. Адже вона може опинитись у руках особи, що виношує злочинні наміри, або ж стати причиною нещасного випадку.

У цьому напрямку важливою є профілактична робота працівниківІршавського  райвідділу міліції з власниками зареєстрованої зброї, які зобов’язані дотримуватися встановлених правил та умов зберігання вогнепальної зброї. До речі, протягом поточного року жодного факту такого порушення правил зберігання зброї працівниками міліції на територіїІршавського району зафіксовано не було.

Віта ГОРЗОВ

Іршавський РВ УМВС

 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *