Categories Новини

Гриценко не шкодує про вибір військової професії

гриценкоКандидати на пост Президента України, голова політичної партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко в інтерв’ю газеті «Факти» розповів, що на його рішення пов’язати свій життєвий шлях з військовою справою вплинуло минуле його батька.

« У 1944 році 17-річного Степана Гриценка призвали в армію , навчили саперній справі і відправили на розмінування територій в Данії, Фінляндії та Норвегії. Зараз це назвали б миротворчою місією . Потім тато став танкістом і прослужив у цілому шість з половиною років. – розповідає Гриценко. –  Мене в дитинстві дуже вражали фотографії батька на танку Т- 34 і його розповіді про той час. До того ж я дуже багато читав, у тому числі військову літературу. Все це , можливо , й визначило мій подальший шлях».

За словами Гриценка, після суворовського училища , яке він закінчив із золотою медаллю , вважав за необхідне займатися новими технологіями в Збройних силах. «Майбутнє армії пов’язував з авіацією, яка традиційно спиралася на нові технології. Тому вступив у Київське вище військове авіаційне інженерне училище , яке також закінчив на «відмінно». І не шкодую про свій вибір», – зазначив політик.

«Я служив в авіаційному полку , проводив наукові дослідження , потім захищав дисертації , писав наукові роботи з систем управління літальними апаратами», – поділився лідер партії «Громадянська позиція». Гриценко також додав, що навчання в суворівському та авіаційному училищах дали йому знання, які дозволили працювати в самих різних сферах. 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *