Госпіталізованих на Закарпатті туристів, що поверталися з Італії, відпустили додому – коронавірусу не виявлено

Групу туристів, які їхали з Італії – госпіталізували. Прикордонники виявили підвищену температуру в однієї із подорожувальниць. 25 осіб разом із водієм ізолювали.

Протягом ночі вони перебували в інфекційній лікарні під наглядом медиків. Подорожували Францією та Північчю Італії. Перебували там у людних місцях. Група туристів майже з усіх регіонів України: Дніпропетровськ, Маріуполь, Одеса, Київ, Харків, Франківськ тощо. Прикордонники, які контактували з мандрівниками – також були в обсервації: один – вдома, інший – у лікарні. Групу оглянули, взяли усі аналізи, поміряли температуру. Ознак коронавірусу не виявили. Тому – відпустили усіх додому.

Нагадаємо, напередодні до інфекційної лікарні помістили також одного громадянина Китаю та подружжя із Берегівщини. Їх уже також готують до виписки. За словами медиків – пацієнти здорові.

Михайло ПОЛЯК, директор КНП «Обласна клінічна інфекційна лікарня»

Хочу повідомити, що на сьогодні хворі повністю обстежені. Вони практично на сьогодні здорові. Вони мали деякі хронічні захворювання. І, враховуючи ту дорогу, яку вони пройшли, стрес і так далі. Піднялася температура. На сьогодні температури ні в кого немає. І хворі були оглянуті канцелярно. Заключення зроблено, що коронавірусної інфекції у них немає.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *