Голова ОДА Олексій Петров перевірив обласну дитячу лікарню у Мукачеві на готовність протидії COVID-19

Обласна дитяча лікарня у м.Мукачево – визначена закладом «першої хвилі», яка приймає хворих дітей на COVID-19.

Її сьогодні відвідав голова Закарпатської ОДА Олексій Петров:

«Найгірше, що може бути для батьків – це, коли хворіють наші діти. Тоді і батькам важко, і медикам. Нам зараз усім, як ніколи, потрібно набратися терпіння і бути сильними. Головне, що ми маємо зробити сьогодні – це забезпечити медиків засобами захисту, заклади – необхідним обладнанням та медикаментами.»

Головні питання, які поставив Олексій Петров керівнику закладу:

На який проміжок часу забезпечені медичні працівники засобами захисту при повному завантаженні лікарні?

Чи є у достатній кількості апарати штучної вентиляції легень, кисневі станцій та медикаменти?

Керівник закладу Роман Шніцер розказав, що у лікарні підготували інфекційне відділення для прийому хворих дітей на коронавірус. Таких тут можуть одночасно лікувати шістдесят.

Показав склад, де зберігають засоби індивідуального захисту. Їх вистачить на місяць роботи, при повній завантаженості інфекційного відділення. Захисні маски – 100 тисяч штук, 400 костюмів біозахисту, 40 багаторазових медичних костюмів – їх закупили ще у січні цього року.

У закладі є 19 апаратів штучної вентиляції легень, з яких 3 – вищого класу. Дві кисневі станції.

Однак, якщо здійсняться найгірші прогнози і до закладу потраплятимуть разом із дітьми й батьки, то потрібно закупити ще один апарат штучної вентиляції легень. А також 6 кисневих концентраторів.

Усі лікарні «першої хвилі» щоденно заповнюють таблицю, розроблену Міністерством охорони здоров’я, у яку вносять дані про залишки та потреби у засобах захисту, медичного обладнання та медикаментів.

Олексій Петров пообіцяв сприяти у виділенні коштів на закупівлю медикаментів, а також зауважив, що потрібно вирішити проблему сервісного обслуговування кисневих станцій, які виходять із ладу через нестабільну подачу електроенергії.

«13 випадків COVID-19 серед діточок мають легкі форми прояву. Діти лікуються вдома. Та навіть у разі потреби госпіталізації дітей хворих на коронавірусну інфекцію, Обласна дитяча лікарня повністю готова до прийому таких випадків.»

 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *