Адміністратор Карпатської єпархії УАПЦ зустрівся з вірними Хустського та Тячівського районів

бедь26 липня, в рамках робочої поїздки по Закарпатській області, керуючий адміністратор Карпатської єпархії Української Автокефальної Православної Церкви архімандрит Віктор Бедь провів зустрічі з представниками ініціативних груп з числа православних вірних м. Хуст, м. Тячева та смт. Тересва Тячівського району, які бажають долучитись до лона УАПЦ.

В ході зустрічей отець Віктор розповів вірним про історію християнізації та церковного будівництва в Україні з найдавніших часів, а також зупинився на особливостях тернистого шляху відновлення та розвитку Української Автокефальної Православної Церкви з 1918 року по наші дні, наголосивши на драматичних сторінках нищення УАПЦ комуністично-радянським режимом СРСР. Особливо учасникам зібрань, на фоні тієї неправди яку проти УАПЦ поширюють окремі промосковські клірики Мукачівської та Хустської єпархій УПЦ МП (РПЦ в Україні), було цікаво довідатись про те що Українська Автокефальна Православна Церква перебуває в духовно-молитовній єдності із Вселенським патріархом, а також про те, що УАПЦ в США і Діаспорі та УАПЦ в Канаді входять до складу Вселенського патріархату.

Також для багатьох присутніх стало новиною і те, що першим Патріархом відновленої Української Автокефальної Православної Церкви в Україні у 1990 році було обрано Святійшого Мстислава Скрипника, який на той час одночасно був і главою УАПЦ в США і Діаспорі у єдності із Вселенським патріархатом, що засвідчувало і засвідчує канонічний статус як єпископату, так і самої УАПЦ в Україні. Однак подальший поступ щодо повного визнання автокефалії УАПЦ було штучно заморожено в наслідок антиукраїнських та антицерковних дій з боку посткомуністичної влади президента Леоніда Кравчука (у минулому головного ідеолога Комуністичної партії в Україні, другого секретаря ЦК КПУ – КПРС) і відповідно спецслужб Російської Федерації та їх агентури в Україні.

На завершення зустрічей учасники зібрань також обговорили питання щодо подальшого розвитку Карпатської єпархії УАПЦ на Закарпатті, як нашої історичної та істинної Української Церкви.

Прес-служба Карпатської єпархії УАПЦ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *