Categories Новини

1 серпня в Ужгороді розпочнеться чемпіонат України з художньої гімнастики

художня-гімнастикаУ найважливішому в році старті візьмуть участь майстри спорту та 25 кращих кандидатів у майстри спорту України. Організатори очікують на приїзд збірних команд областей, а також Національної збірної України.

“Цей чемпіонат вважається “генеральною репетицією” перед чемпіонатом світу, що відбудеться у вересні в Туреччині. Власне в Ужгороді відберуть найкращих гімнасток, які представлятимуть країну на світових змаганнях”, – розповідає Валентина Плавайко, організатор чемпіонату в Ужгороді.

За словами пані Валентини, наше місто готове приймати спортивну подію такого рівня, адже подібні змагання тут проходять не вперше: “В Ужгороді ми провели вже два Кубки України: минулого та цього року. Тому зможемо організувати і чемпіонат, досвід уже є. Щоправда, тепер зіштовхуємося з фінансовими труднощами, через що виникає багато проблем, які ми б не мали зараз вирішувати. Оскільки Ужгород вже проводив важливі змагання, і люди впевнені у наших силах, то ці очікування ми мусимо виправдати. Роботи дуже багато, і її не завжди видно. Все має бути продумане до дрібниць, починаючи від кулера з водою. Ми вже маємо планку, нижче якої впасти не можемо”.

Найбільш очікуваними на чемпіонаті командами є Донецька, Луганська та Криму. Вони, за словами Валентини Плавайко, теж візьмуть участь у змаганнях. Донецька команда приїде на тиждень скоріше, щоб підготуватися до чемпіонату, оскільки спортсменки зараз не мають змоги тренуватися у себе вдома. “Ми зробимо все, щоб ці дівчата почувалися в Ужгороді безпечно та комфортно. Зараз ведемо переговори щодо їх поселення. Звісно, це все тягне великі фінансові затрати, тому Закарпатська Федерація тепер шукає людей, які б могли нас підтримати. Щодо бази, де проводитиметься чемпіонат (СК “Юність”), то тут нам у користування надають 2 великі зали, де ми зможемо і підготуватися до змагань, і провести сам захід”, розповідає Валентина Плавайко.

Головним суддею на чемпіонаті буде Президент Федерації художньої гімнастики України Альбіна Дерюгіна. Участь у змаганнях візьмуть вже відомі “зірки” художньої гімнастики – Ганна Різатдінова, Валерія Мазур, Анастасія Мульміна.

До речі, Різатдінова – кримчанка. Її батьки до сих пір живуть в Сімферополі. Однак сама спортсменка категорично заперечила можливість перейти до російської збірної після анексії Криму. “Я пишаюся своєю країною. Ніяких думок про перехід в іншу збірну у мене немає. Я виросла тут, виступала і буду виступати тільки за збірну України”, заявила спортсменка журналістам після тріумфального для себе етапу Кубка світу у Франції, де вона здобула дві золоті й дві бронзові медалі.

Спочатку змагання планували провести або в Сумах, або в Білій Церкві. Але потім виникли деякі труднощі, і їх вирішили перенести на вже перевірену базу.

На чемпіонат України з художньої гімнастики мають прибути близько 200 спортсменок. Змагання розпочнуться 1 серпня у спорткомплексі “Юність”.

prozahid

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *